Espanya remunta davant de la República Txeca en el partit número 100 de Xavi amb la "roja" (2-1)

En partit corresponent a la fase de classificació per a l'Eurocopa del 2012, Espanya ha hagut de suar per remuntar davant de la República Txeca (2-1). A Granada, amb cinc jugadors del Barça en l'onze titular, Xavi ha disputat el seu partit número 100 amb la "roja". En el primer temps, els de Del Bosque s'han trobat un rival ultradefensiu, que s'ha avançat mitjançant Plasil. A la represa, Villa ha fet dues dianes, la segona de penal, i s'ha convertit en el màxim golejador de la història del combinat espanyol.

Xavi ja ha entrat en el club selecte dels jugadors amb cent internacionalitats amb la selecció espanyola. El combinat de Del Bosque ha tingut una possessió de pilota escandalosa i bones oportunitats, però els ha faltat punteria en algunes ocasions i en altres Petr Czech ha estat molt encertat.

David Villa, amb Torres a la banqueta, ha jugat de davanter centre i ha disposat de bones oportunitats per inaugurar el marcador. Però en l'única rematada de la República Txeca en tota la primera meitat, Plasil amb un xut des de la llarga distància ha superat Casillas en el minut 28.

En el descans Del Bosque ha fet entrar Fernando Torres per Xabi Alonso, però el joc de "la Roja" no ha millorat. L'atac espanyol ha topat una vegada i una altra contra la teranyina defensiva molt poblada dels txecs. Ha fet falta una acció individual genial de David Villa per aconseguir la igualada. El davanter del Barça s'ha desfet dels defenses que li sortien al pas i ha superat de xut ras Petr Czech. Amb aquesta diana Villa ha superat Raúl i amb 45 s'ha convertit en el màxim golejador de la història de la selecció espanyola.

En una altra jugada individual, ara d'Iniesta, la selecció espanyola ha forçat un penal claríssim. Villa no ha fallat des dels onze metres i ha donat la victòria al combinat de Del Bosque que lidera el grup, després de 4 jornades, amb 12 punts.