Alba, autor del primer gol de la Roja. (Foto: EFE)

Espanya ja es veu classificada per al Mundial després de vèncer Finlàndia (0-2)

La selecció espanyola de futbol va viure divendres una nit rodona amb una victòria a Finlàndia (0-2) que, combinada amb un inesperat empat de França a Geòrgia (0-0), la deixa virtualment classificada per al mundial de Brasil 2014 quan li queden dos partits relativament fàcils per jugar en els seu propi terreny.

La selecció espanyola de futbol va viure divendres una nit rodona amb una victòria a Finlàndia (0-2) que, combinada amb un inesperat empat de França a Geòrgia (0-0), la deixa virtualment classificada per al mundial de Brasil 2014 quan li queden dos partits relativament fàcils per jugar en terreny propi.

Hi havia nervis al principi -la Roja mai havia guanyat a Hèlsinki- i el joc dels de Del Bosque va començar sent gris i poc incisiu i s'estavellava contra la defensa nòrdica, formada, sense complexos, per pràcticament els deu homes de camp.

D'aquesta manera, els locals van seguir la mateixa estratègia que en l'empat que havien aconseguit en la primera volta i van arribar a provocar un parell d'ensurts a la primera part, i fins i tot un de tercer a la segona, que Iker Casillas va saber resoldre amb solvència, responent a la confiança del seleccionador. Del Bosque va apostar pel madridista en la titularitat i va deixar en evidència Carlo Ancelotti i, de passada, potser una mica tocat en la moral Víctor Valdés.

Quan el mig camp blaugrana -Xavi, Iniesta i Cesc- va començar a funcionar, Espanya també ho va fer i aviat va arribar el primer gol, obra de Jordi Alba al minut 19. Però, tot i la millora, l'equip no va aconseguir trencar el sistema dels finlandesos, que no es va moure tot i anar perdent. La sentència no va arribar fins que Del Bosque va decidir estirar el camp fent entrar Negredo. El davanter 'citizen' en va tenir prou amb dues oportunitats per fer pujar el 0 a 2.