Gasol intenta anotar en un partit dominat íntegrament per la selecció espanyola (EFE)
Jocs Olímpics

Espanya imposa el seu poder davant Lituània i Gasol es converteix en el tercer anotador de la història olímpica (109-59)

Els de Scariolo han dominat tot el partit, en què Gasol, amb 23 punts, ha tornat a ser el màxim anotador i suma 545 punts als Jocs, la tercera millor anotació de la història

La selecció de bàsquet s'ha imposat a Lituània per un clar 109-59. Un partit important pel marcador i la victòria, però també perquè el vaixell insígnia de l'equip, Pau Gasol, s'ha convertit en el tercer anotador de tota la història olímpica.

Gasol, amb 23 punts, ha tornat a ser el màxim anotador del partit i ha ampliat el seu total olímpic a 545 punts. El pivot de Sant Boi supera així la marca del brasiler Wlamir Marques, que havia sumat 537 punts, però és lluny de la primera i segona posició, del plusmarquista brasiler Oscar Schmidt, amb 1.008, i de l'australià Andrew Gaze, amb 789.

Els de Scariolo van controlar el partit en tot moment. Van tancar el primer quart amb un avantatge de quinze punts (26-11) i van arribar al descans ampliant la diferència a quatre punts més (48-29). L'equip que dirigeix ​​Jonas Kazlaukas amb prou feines va inquietar el combinat espanyol. Pau va liderar una nova victòria de l'equip en el seu partit internacional número 188. Nikola Mirotic, amb 17 punts, va ser el segon anotador, mentre que, a Lituània, Mindaugas Kuzminskas va aportar 17 punts que no van servir perquè el seu equip caigués per un claríssim 109-59.

Recordem que Espanya va arrencar els Jocs amb mal peu després de perdre els dos primers partits, davant Croàcia (70-72) i el Brasil (65-66); i que va començar a remuntar després d'imposar-se a Nigèria dijous passat (96-87).