Muguruza
Muguruza ha avançat Espanya davant la República Txeca (EFE)
Tenis

Espanya i la República Txeca tanquen el primer dia del seu duel a la Copa Federació empatades a 1 victòria

Barbora Strýcová ha aconseguit arrabassar un set, però ha acabat cedint davant la superioritat física de la setena jugadora del món. En el segon partit, la tercera del rànquing, Karolína Plísková, ha superat Lara Arruabarrena

Garbiñe Muguruza ha obtingut el primer punt per a Espanya en la sèrie de quarts de final del Grup Mundial de Copa Federació contra la República Txeca, després de derrotar Barbora Strýcová per 6-0, 3-6 i 6-1. En el segon partit de la tarda, Karolína Plísková ha igualat l'eliminatòria en superar Lara Arruabarrena.

Després d'un primer set en què la tenista espanyola s'ha imposat amb molta autoritat gràcies als cops de revés creuats i a les pujades a la xarxa, el segon ha estat més disputat. Strýcová, de 30 anys i dissetena del món, ha trencat el servei en dues ocasions, quan Muguruza ha tingut problemes amb els cops directes. La txeca ha mostrat agilitat i un bon repertori de cops, amb alguns globus i deixades als quals Muguruza no arribava malgrat els seus 1,82 metres d'alçada. Amb un parcial de 3-2 en la segona mànega, Strýcová ha aconseguit inquietar l'espanyola, que ha començat a cometre dobles faltes.

En l'últim set, i definitiu, la txeca encara ha provat de trencar el servei en l'arrencada, però no ha aprofitat les dues ocasions que ha tingut. En veure's amb un 1-2 en contra, la txeca s'ha tornat més prudent i ha deixat d'atacar. Amb un parcial de 4-1 per a Muguruza, després de més de dues hores de joc, Strýcová ha defallit del tot, i l'espanyola ha pogut rematar el partit.

Plísková iguala l'eliminatòria

En el segon partit de la tarda, Karolína Plísková, la número 3 del rànquing de la WTA, ha empatat l'eliminatòria a 1 amb el seu triomf sobre Lara Arruabarrena en dos sets (6-4, 7-5). La txeca ha apostat pels cops directes i per la potència del seu servei per superar l'espanyola, i la seva decisió s'ha revelat encertada.

Plísková ha trencat aviat el servei de la seva rival en el primer set, i després ha sabut mantenir la seva renda per apuntar-se el primer parcial. En el segon, Arruabarrena ha aprofitat una doble falta de la txeca per empatar a 4 jocs. La txeca volia tancar el partit en aquest set i això ha fet que cometés errades que la tenista basca no ha sabut rendibilitzar.