Adam Raga en una imatge d'arxiu (@trialscentral.com)
Motor

Espanya guanya el Trial de les Nacions per dotzena vegada consecutiva

Toni Bou, Adam Raga, Jeroni Fajardo i Albert Cabestany han competit junts els últims deu anys i sempre s'han endut el títol

Actualitzat

L'equip espanyol de trial, integrat per quatre catalans, Toni Bou, Adam Raga, Jeroni Fajardo i Albert Cabestany, ha sumat aquest diumenge amb gran autoritat a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant la dotzena victòria consecutiva en el Trial de les Nacions masculí. Espanya segueix dominant amb autoritat aquesta competició, organitzada aquest any pel Moto Club Tarragona amb motiu dels 50 anys de la celebració del primer Trial de Tarragona, la carrera més antiga d'aquesta especialitat a l'estat.

Bou, Raga, Fajardo i Cabestany, que per aquest ordre van encapçalar la classificació de l'últim mundial individual, s'han imposat amb només 20 punts de penalització (13+7), pels 109 (65+44) de França, el subcampió, i el Japó, tercer amb 128 (56+72). Els participants han afrontat un recorregut de 20 quilòmetres, amb 18 zones, al qual han fet dues voltes. Puntuaven només els tres millors pilots de cada equip.

Espanya s'ha posat al capdavant de la prova al final de la primera volta amb 13 punts, seguida en aquest moment pel Japó (56) i Itàlia (59), encara que finalment França ha superar els nipons i els italians a la segona volta per coronar-se com a subcampió.

Els quatre pilots catalans competeixen junts al Trial de les Nacions des del 2006 i des d'aleshores han aconseguit la victòria en les últimes deu edicions de la prova. Cabestany té 17 participacions i 14 títols; Raga, 15 i 13, respectivament, i Bou i Fajardo, 11 triomfs en les onze vegades que han participat.

Anar al contingut