Els jugadors d'Espanya celebren el gol de Vitolo (EFE)

Espanya goleja una Macedònia molt desafortunada

El rival d'Espanya ha hagut de fer un canvi a la seva porteria a última hora, ha encaixat un primer gol en pròpia porta i no ha sabut aprofitar la seva ocasió més clara per empatar. Un rebuig dins la seva àrea ha propiciat el 2 a 0, i finalment, ha acabat golejada

Daniel AlentoActualitzat

Espanya ha golejat Macedònia per 4 a 0 en un partit classificatori per al Mundial de Rússia disputat a Granada. Els macedonis han perdut els 4 partits d'aquesta fase que han disputat. En l'onze titular del seleccionador Julen Lopetegui figuraven el jugador del FC Barcelona Sergio Busquets, i un altre futbolista català, Marc Bartra.

El matx no ha començat bé per als macedonis. A l'escalfament s'ha lesionat qui havia de ser el seu porter titular, Igor Aleksovski, i Stole Dimitrievski, jugador del Nàstic de Tarragona, ha agafat el seu lloc. El jugador del Nàstic ha donat l'ensurt en el minut 8, en rebre un cop d'un company, però ha pogut continuar en el matx. Abans, en el minut 5, De Gea, amb una gran aturada davant un rematada de cap de Daniel Mojsov, ha evitat que els visitants obrissin el marcador.

La selecció espanyola ha passat a dominar la possessió de pilota i el ritme de joc davant d'un rival tancat que buscava descaradament les seves opcions al contraatac. En el minut 21 Morata no ha pogut superar el porter macedoni en una pilota solta dins l'àrea, en una clara ocasió per als de Lopetegui. Macedònia, ben situada, no donava opcions al rival. Però un partit que comença malament no pot acabar bé i Darko Velkovski, en el minut 33, ha marcat en pròpia porta quan intentava allunyar una centrada dins l'àrea en un mal refús.

En el minut 47 una errada de Marc Bartra, que ha allunyat la pilota, ha donat a Ezgjan Aliovski una bona ocasió per empatar, però el central català ha esmenat l'error enviant a córner el xut  defectuós del rival. En el minut 63, en una pilota que ha desviat Mojsov dins l'àrea petita, Vitolo ha fet el 2 a 0. Cinc minuts més tard, De Gea s'ha tornat a lluir davant un xut llunyà d'Enis Bardhi. El porter no ha tingut més feina en el matx. En el minut 83 Monreal ha aconseguit el 3 a 0 en una jugada molt ben trenada, i segons més tard, aprofitant una pilota recuperada en el mig del camp, Aduriz ha fet el 4 a 0.

Després d'aquesta victòria Espanya i Itàlia, que ha superat 0 a 4 Liechtenstein, lideren el Grup G amb 10 punts, un més que una Israel que ha guanyat 0 a 3 Albània. Els albanesos sumen 6 punts, mentre els altres dos equips encara no han puntuat.

Els altres grups

Un gol a 4 minuts del final d'Aleksandar Mitrovic ha donat a Sèrbia un punt en la seva visita a Gal·les, contrarestant el gol del madridista Gareth Bale en el minut 30. Els serbis son segons del Grup D amb 8 punts, dos menys que Irlanda, que ha guanyat 0 a 1 a Àustria. Els gal·lesos només han guanyat un partit d'aquesta fase, el primer, i des de llavors encadenen 3 empats. En el tercer partit del grup, Geòrgia i Moldàvia han empatat a 1.

En el Grup I Croàcia es manté ferma en el liderat, amb 10 punts, després de derrotar Islàndia, la tercera del grup amb 7 punts, per 2 a 0. El blaugrana Ivan Rakitic, titular, ha jugat 85 minuts. Ucraïna, que ha guanyat Finlàndia per 1 a 0, és segona amb 8 punts. Turquia, amb Arda Turan a l'onze inicial, ha aconseguit una imprescindible victòria davant Kosovo, la primera d'aquesta fase, per 2 a 0, i es situa quarta amb 5 punts.