Calderón, amb molèsties a l'espatlla, ha forçat, però només ha jugat sis minuts. (Foto: EFE)

Espanya escombra Sèrbia (90-60) i jugarà les semifinals de l'Europeu contra França

La selecció espanyola de bàsquet s'ha classificat per a les semifinals de l'Europeu en apallissar Sèrbia per 90-60. Els d'Orenga han passat per sobre dels balcànics des de l'inici i aquest divendres se les hauran amb França, que ha derrotat l'amfitriona, Eslovènia per 72-62. Els madridistes Rudy Fernández (19 punts) i Sergio Rodríguez (22 punts) han firmat les actuacions individuals més destacades.

La selecció espanyola de bàsquet s'ha classificat per a les semifinals de l'Europeu en apallissar Sèrbia per 90-60. Els d'Orenga han passat per sobre dels balcànics des de l'inici i aquest divendres se les hauran amb França, que ha derrotat l'amfitriona Eslovènia per 72-62. Els madridistes Rudy Fernández (19 punts) i Sergio Rodríguez (22 punts) han firmat les actuacions individuals més destacades.

Els dubtes que havia generat el joc d'Espanya en els últims partits s'han esvaït ben d'hora. 8-0 de sortida i 21-5 al final del primer quart. Sèrbia, que havia passat als quarts com a primera de grup, ha estat escombrada. Krstic, el referent dels d'Ivkovic, desaparegut en combat. Domini aclaparador dels d'Orenga, que s'han permès el luxe de reservar un Calderón minvat físicament. Els 25 punts d'avantatge al descans (48-23) convertien els dos últims quarts en un tràmit.

El pas pel vestidor no ha refredat l'ambició d'Espanya, que ha arribat a tenir 40 punts de marge (69-29, minut 26). Els balcànics han maquillat, mínimament, el marcador en l'últim parcial, però han deixat una imatge lamentable.

França, el rival a les semifinals

Tony Parker (27 punts) ha liderat el triomf de França contra Eslovènia per 72-62. Els amfitrions, tot i el suport del públic i la bona direcció des de la banqueta de Boza Maljkovic, no han estat capaços de superar un rival més expert. Goran Dragic (18 punts i 6 assistències) ha estat massa sol.