Hoquei patins

Espanya es proclama campiona d'Europa d'hoquei patins després de derrotar Portugal (6-3)

La selecció espanyola d'hoquei patins havia mantingut l'hegemonia continental durant 14 anys, però els dos últims campionats d'Europa els havien guanyat Itàlia i Portugal. La selecció lusitana era la que defensava el títol a la Corunya, on s'ha avançat en el marcador, però ha acabat aplaudint el combinat que entrena Alejandro Domínguez, que ha estat el que finalment ha aixecat el trofeu que acredita el campió continental

Joan Ramon VallvéActualitzat

En la primera meitat, el joc l'ha posat Portugal, i l'eficàcia, la selecció espanyola. Adroher ha respost ràpidament al gol inicial del portuguès Gonzalo Alves. Un inici de vertigen.

Quan només s'havien disputat 8 minuts, Ferran Font feia el 2 a 1. Portugal ha fallat un penal i una falta directa. En canvi, Espanya estava replegada, però en una contra, a punt d'arribar al descans, Edu Lamas anotava el 3 a 1.

Quedava clar que el primer gol de la segona part marcaria la final, i l'ha tornat a fer el conjunt espanyol. Alabart ha desviat al límit del que permet el reglament una bola penjada per Pau Bargalló. Quedaven encara molts minuts però era ja només qüestió d'administrar el temps sense fer errades. A més, Bargalló, a la mitja volta, ha fet el cinquè.

Joao Rodrigues, nou jugador del Barça, ha reduït el desavantatge. L'eficàcia seguia al costat espanyol, Ferran Font anotava el 6 a 2 i Portugal es rendia definitivament.

Espanya s'ha acabat proclamant campiona d'una manera plàcida, tot i el gol final un altre cop de Joao Rodrigues.