Les catalanes Laia Palau i Marta Xargay celebren la victòria contra Bèlgica (Foto: EFE)

Espanya es classifica per a la final de l'Eurobasket femení superant Bèlgica en semifinals (68-52)

Les belgues s'han vist superades en tot moment, amb les seves millors jugadores perfectament controlades per la defensa espanyola

La selecció espanyola femenina de bàsquet jugarà la seva quarta final de l'Eurobasket de les últimes cinc edicions disputades. L'equip que entrena Lucas Mondelo ha superat clarament Bèlgica en les semifinals de l'Europeu de la República Txeca (68-52).

El combinat espanyol, amb 5 catalanes a les seves files, ha aconseguit anul·lar amb la seva bona defensa les dues millors anotadores de les belgues, la base Emma Meesseman (5 punts, 6 rebots, 5 assistències) i la pivot Ann Wauters (4 punts, 3 rebots). En atac, la inspiració de l'aler Alba Torrens (20 punts amb 4 triples, 10 rebots) ha contagiat les seves companyes.

Al descans, Espanya ja havia posat Bèlgica contra les cordes (36-21). Després del descans les espanyoles no han afluixat i han aconseguit una màxima renda de 20 punts a l'últim quart. La barcelonina Laia Palau s'ha assegurat dir adeu al bàsquet d'elit guanyant una medalla, sigui d'or o de plata, després de la final de diumenge contra França.