Espanya es classifica per al Mundial de Rússia entre xiulets i aplaudiments a Gerard Piqué

El posicionament del futbolista català envers el referèndum de l'1 d'Octubre ha dividit l'afició de la "Roja" concentrada a l'estadi Rico Pérez

La selecció espanyola ha deixat enllestida la seva classificació per al Mundial de Rússia 2018 amb una victòria davant d'Albània (3-0) i gràcies, també, a l'empat que ha signat Itàlia davant de Macedònia (1-1).

Partit amb un protagonista destacat, Gerard Piqué, i és que just li ha tocat jugar amb la selecció estatal cinc dies després del referèndum per la independència de Catalunya de l'1 d'Octubre sobre el qual, el defensa del Barça se n'ha mostrat partidari i ha condemnat obertament la repressió policial per part de les forces de seguretat estatals.

L'enfrontament ha començat amb xiulets evidents per part de l'afició concentrada a la graderia del Rico Pérez cada cop que Piqué tocava la pilota, però, de mica en mica, els aplaudiments, tímids en els primers minuts, també s'han fet sentir deixant força igualada la batalla entre seguidors partidaris i crítics.

En un terreny estrictament futbolístic, la possibilitat de donar la sorpresa per part dels balcànics ha durat 16 minuts, el temps que ha trigat la "Roja" a inaugurar el marcador. Rodrigo ha enviat la pilota al fons de la porteria amb un xut creuat. Poc després, Isco ha fet el segon, aprofitant una passada entre línies d'Odriozola i Thiago, de cap, ha marcat el tercer. Tots els gols han arribat abans del descans.

A la segona part, Julen Lopetegui ha substituït Gerard Piqué per Nacho, moment en què els aplaudiments i els xiulets s'han multiplicat. A les acaballes de l'enfrontament i amb el central català ja a la banqueta, els crits a favor seu s'han fet sentir de valent a l'estadi.

En tot cas, abans de marxar a la banqueta, Gerard Piqué ha vist la targeta groga i, per acumulació d'amonestacions, es perdrà el partit contra Israel de dilluns.