La pivot espanyola Sancho Lyttle envoltada de rivals. (Foto: EFE)

Espanya es classifica per a la final del Mundial femení després de derrotar en semis l'amfitriona Turquia (66-56)

La selecció espanyola jugarà la final del Mundial femení de bàsquet, després de derrotar en les semifinals l'equip amfitrió, Turquia (66-56). Alba Torrens, amb 28 punts i 6 rebots, i Sancho Lyttle, amb 18 punts i 12 rebots, han tornat a ser les més destacades del seu equip. El rival a la final serà els Estats Units, que ha vençut Austràlia per 82-70.

La primera meitat de l'enfrontament ha estat molt igualada, i al descans s'ha arribat amb un marcador de 28 a 27 favorable a les jugadores que entrena Lucas Mondelo. En el tercer quart l'equip local ha arribat a tenir un avantatge de 5 punts després d'un triple de Yilmaz.

La reacció de les espanyoles ha estat fulgurant. Han tancat aquest període dos punts amunt (41-39), i en el quart han arribat a tenir 14 punts al seu favor a falta de poc més de 5 minuts per al final.

Els Estats Units, el rival

Espanya se les haurà a la final amb la totpoderosa selecció dels Estats Units. Les nord-americans han suat el triomf contra Austràlia. Tina Charles (18 punts i 9 rebots) i Maya Moore (16 punts) han liderat les de Geno Auriemma.