Jocs Olímpics

Espanya d'hoquei herba supera Austràlia (3-2) i jugarà la final olímpica contra Alemanya

La selecció espanyola d'hoquei herba, formada majoritàriament per jugadors catalans, s'ha classificat per a la final dels Jocs Olímpics en vèncer Austràlia per 3-2. Tot i que els oceànics han arribat a disposar d'un marcador favorable de 0-2, la qualitat dels homes dirigits per Maurits Hendriks s'ha acabat imposant. En la recta final del matx, Edi Tubau ha anivellat el resultat gràcies a dues bones accions individuals i, quan s'esgotava el temps, Santi Freixa ha transformat un penal-córner per donar al conjunt estatal el pas a la final. Espanya s'ha garantit la plata, però buscarà l'or contra Alemanya, la seva autèntica bèstia negra.

Just arrencar la semifinal Austràlia s'ha posat al davant en el marcador i la pressió insistent dels jugadors espanyols en la primera part ha estat inútil. La història s'ha repetit a la segona part. Minut 2 i els "aussies" tornen a marcar. Però Maurits Hendriks, el seleccionador espanyol, ha sabut imprimir caràcter a l'equip. Edi Tubau ha liderat una remuntada que semblava impossible. Ha reduït el desavantatge ràpidament i també ha forçat l'empat poc després. Per davant encara, 25 minuts per assegurar-se una medalla olímpica. I en el vuitè penal-córner que executava el conjunt estatal, un altre català, Santi Freixa, encertava en enviar la bola al fons de la porteria australiana.

Dissabte jugaran la final contra Alemanya. Després de 12 anys, la selecció espanyola tindrà una nova oportunitat per guanyar la primera medalla d'or de la seva història.