Abraçades a Paco Alcácer després de marcar el gol (EFE)

Espanya derrota a domicili Gal·les (1-4) amb dos gols de Paco Alcácer

L'equip de Luis Enrique continua amb la bona dinàmica i guanya l'amistós de Cardiff

Xavi TorresActualitzat

La selecció espanyola de Luis Enrique continua amb bona dinàmica. Tres de tres. La victòria d'aquesta nit, a Cardiff i en partit amistós, incontestable. I això que ha jugat d'entrada amb molts futbolistes no habituals, com Azpilicueta, Albiol, Rodri, Suso, Ceballos, Morata o Alcácer.

Precisament l'actual jugador del Borussia de Dortmund –que venia de marcar un hat-trick a la Bundesliga– ha estat el gran protagonista de la primera part. Als 7 minuts i després d'un xut erroni del valencianista Gayà, ha recollit una pilota morta a l'interior de l'àrea i l'ha enviat a la xarxa pel mateix escaire. Un golàs. Setè gol de l'ex del Barça, que feia tres anys que no marcava amb la selecció espanyola.

Als 28 ha repetit, també recollint les escombraries després d'un parell de rebots en una pilota penjada per Suso. Entremig, Sergio Ramos ha fet el 0-2 als 19, després de rematar amb el cap una falta lateral servida pel mateix futbolista del Milan, Suso. Luis Enrique, que s'ha mantingut ferm en el 4-3-3, ha vist com el seu equip dominava tots els àmbits del joc, amb una possessió global superior al 70% i una pressió postpèrdua plena d'intensitat.

De la Gal·les entrenada pel mític Ryan Giggs, molt poc. Gareth Bale, futbolista del Reial Madrid, no ha jugat per precaució. Destacable en el joc, només una rematada al pal d'Ampadou, a la sortida de l'únic córner que han forçat els britànics abans del descans.

A la segona part res no ha canviat. Superioritat insultant: més possessió i més ocasions. De Morata (48'); de Suso, al travesser (57'), i de Rodri (70') abans del quart gol espanyol, obra del català Marc Bartra –que ha jugat la segona part sencera–, que ha rematat a la xarxa un córner servit per Saúl, als 72.

El gol de l'honor gal·lès ha arribat en el penúltim minut del partit, amb una centrada plena de talent de Brooks amb l'exterior i una rematada de cap de Volkes que ha sorprès el porter Kepa. L'únic futbolista convocat del Barcelona, Sergio Busquets, ha vist el partit des de la banqueta. Segurament jugarà dilluns que ve, a Sevilla, el tercer partit de la Lliga de les Nacions en què Espanya s'enfrontarà a Anglaterra.