Pau Gasol ha estat sancionat amb una tècnica per aquesta protesta a un dels àrbitres (Foto: EFE)

Espanya continua invicta a l'Eurobasket després de patir davant de Croàcia fins a l'últim minut (73-79)

Per primera vegada en quatre partits, la vigent campiona d'Europa ha hagut de patir fins al final per assegurar-se el triomf

Daniel AlentoActualitzat

Espanya es manté invicta en la fase de grups de l'Eurobasket després de guanyar per 73 a 79 Croàcia, un altre equip que també havia guanyat els seus tres partits previs. Els vigents campions europeus han patit fins a l'últim moment davant d'un rival que ha sabut anul·lar el seu joc interior. L'actuació de Ricky Rubio (13 punts, 3 rebots, 4 assistències) en els últims minuts ha estat una de les claus del resultat.

L'equip que entrena Aleksander Petrovic ha sorprès de sortida amb un parcial de 10-1 a partir de la mobilitat dels seus homes alts, els NBA Dario Saric (18 punts, 13 rebots, 5 assistències) i Dragan Bender, que han tret de les seves posicions els germans Gasol. L'aler Krunoslav Simon (9 punts, 6 assistències) ha aprofitat el desajust per anotar i posar Croàcia al davant. Amb les segones unitats en pista, els espanyols, que han errat els seus 7 primers llançaments a cistella, han ajustat la defensa i la inspiració anotadora de Fernando San Emeterio (12 punts) els ha portat a capgirar el marcador al final del primer quart, 20-21.

Espanya semblava decidida a mantenir la iniciativa en el segon quart, però dos triples de Marko Popovic (11 punts) han igualat el matx. Croàcia ha tornat a segellar amb mà de ferro la seva zona, i l'equip que entrena Sergio Scariolo no ha trobat desllorigador fins a un triple de Sergio Rodríguez (12 punts), 28-33. Pau Gasol (11 punts, 10 rebots) ha donat als seus una màxima diferència de 10 punts, 28-38, però els balcànics han sabut tancar aquesta via d'aigua per arribar al descans 32-38.

En el tercer quart, Croàcia ha tornat a la càrrega fins aconseguir un avantatge de 4 punts. Saric feia una mica de tot i el millor anotador de l'equip, Bojan Bogdanovic (15 punts, 11 en aquest quart), inèdit durant els primers 20 minuts, ha començat a anotar. Davant una defensa molt tancada, Espanya ha sobreviscut amb els triples de Ricky Rubio, Marc Gasol (9 punts, 8 rebots) i Juancho Hernangómez. Al final d'aquests 10 minuts, el resultat era de 54-53.

Ja a l'últim quart, després d'una fase de pocs punts, nervis i igualtat, Sergio Rodríguez ha anotat un triple entrant en els últims 4 minuts. Dues recuperacions de Ricky, la segona culminada pel mateix Rodríguez, han permès els seus avançar-se de 5, 63-68. Quan els espanyols semblaven tenir el partit a la butxaca, dues tècniques a Pau Gasol i Sergio Scariolo després d'una falta en atac de l'aler pivot català han ajustat novament el resultat, 67-68, a 90 segons del final. Un tap de Juancho Hernangómez a Bogdanovic i la seguretat espanyola en els tirs lliures han sentenciat a favor d'Espanya.

Àlex Abrines ha tornat a descansar un partit més per recuperar-se del cop que es va endur en el primer partit de l'Eurobasket.