Bàsquet

Espanya comença la segona fase de l'Eurobasket amb una derrota davant Turquia (63-60)

La selecció espanyola de bàsquet ha començat la segona fase de l'Eurobasket amb una derrota davant Turquia (63-60). Els de Sergio Scariolo continuen sense mostrar-se com l'equip que fins fa poc meravellava pel seu joc i efectivitat. I això que l'inici de partit ha estat força prometedor, liderats per un gran Rudy Fernández. Però la selecció que dirigeix Bogdan Tanjevic ha demostrat per què es manté invicta al torneig i ha acabat imposant-se després que Sergio Llull desaprofités una última jugada que podria haver canviat el destí del partit. El conjunt espanyol està obligat a guanyar els dos propers partits si vol classificar-se per a quarts de final.

Actualitzat
L'inici de partit d'Espanya convidava a l'optimisme. Liderats per un gran Rudy Fernández, l'equip de Sergio Scariolo ha mostrat més arguments positius al primer període que a la resta de partits disputats fins ara al torneig. La Roja ha tornat, per moments, a ser aquell conjunt fresc i espectacular que fins feia poc deixava bocabadat tothom. Tot i això, al final del primer període l'avantatge espanyol era de només 2 punts (22-20). I és que Turquia també ha demostrat que la seva imbatibilitat al torneig no era pura casualitat. Asik i Tunçeri han agafat les regnes i abans del descans han capgirat el marcador davant una Espanya que començava a mostrar-se cansada i sense les idees clares (34-36).

Espanya ha començat el tercer quart endollat, amb un parcial favorable de 9-0. Però els de Tanjevic han reaccionat i ràpidament han igualat el marcador. Una igualtat que s'ha mantingut fins als instants finals del partit. Llavors, quan ningú s'ho esperava, Scariolo ha sorprès tothom. Amb 61-60 a favor de Turquia i amb la possessió de la pilota per a Espanya, ha decidit que Sergi Llull havia de jugar-se la cistella de la victòria per als espanyols amb jugadors determinants a la pista com Joan Carles Navarro, Rudy Fernández i Pau Gasol. No hi ha hagut cistella i els turcs s'han emportat el partit.

Resulta evident que alguna cosa passa en un equip que ha perdut una de les seves millors qualitats: la mentalitat de victòria. I això que els turcs han fet moltes errades en els últims minuts perquè han estat ells els primers sorpresos de la victòria que els destaca en el primer lloc del grup F. En bona lògica, els espanyols han d'aconseguir una de les quatre primeres places, però marcant 60 punts i amb molta debilitat sota els taulers qualsevol dels rivals es pot creure que els pot derrotar.

Els germans Gasol es queixen i després Marc rectifica

Una vegada finalitzat el partit, un encès Marc Gasol ha dit: "no entenc com, sent Pau a la pista, un jugador que tot just acaba d'arribar com Llull hagi de decidir el partit". Unes paraules molt contundents i polèmiques que poden arribar a fer malbé la unió que es respira al vestidor. El seu germà gran, Pau, no ha volgut polemitzar i ha assegurat que "Turquia ha posat un equip molt defensiu i l'entrenador ha cregut que la millor opció era fer una penetració". "Crec que Llull ha fet el que havia de fer", ha afegit. Això sí, el de Sant Boi pensa que hi ha hagut falta en aquesta jugada sobre Llull i ha dit que "hi ha altres jugadors a l'equip als quals els àrbitres respecten més i que és més fàcil que els xiulin falta a favor". Després d'encendre la polèmica, Marc Gasol, ja en fred, ha hagut de rectificar les seves crítiques.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut