Espanya comença amb derrota davant Austràlia (72-68) la lligueta de vuitens del Mundial

La selecció espanyola femenina de bàsquet ha debutat amb derrota (72-68) a la segona fase del Mundial del Brasil. Les jugadores espanyoles han anat sempre a remolc en el marcador contra Austràlia i només al segon quart han semblat comptar amb opcions de remuntar el partit. Les australianes han fet pesar la seva major capacitat física per controlar el rebot i córrer amb rapidesa al contraatac. A més, les jugadores oceàniques han protagonitzat un inici demolidor del partit que ha estat clau per assegurar el triomf final.

Amb un joc molt més ràpid, un millor domini del rebot i, sobretot, un major encert en el llançament, les jugadores oceàniques han arribat a l'equador del primer quart amb un contundent 13-3 en el marcador. Tot i que les jugadores espanyoles han mirat de reaccionar, en cap moment han pogut retallar distàncies en el marcador, i només han estat capaces de començar a anotar per evitar que les australianes sentenciessin tot just començar. Així les coses, al final del primer quart s'ha arribat amb un contundent 22-10 a favor d'Austràlia.

El segon quart ha començat amb un parcial de 0-8 per al conjunt espanyol, que ha pogut aturar l'ofensiva australiana i ha començat a anotar, sobretot de la mà de Núria Martínez, Amaya Valdemoro i Marta Fernández. Amb un 22-18 en el marcador, la selecció espanyola ha recuperat les esperances de remuntar el partit i ha continuat oferint la seva millor versió en uns minuts en els quals el combinat australià ha estat molt desencertat en atac. Fins i tot, les espanyoles han aconseguit posar-se a tan sols dos punts (28-26). En aquest moment, semblava que la remuntada era possible. Austràlia, però, ha reaccionat, i amb un parcial de 9-0 ha marxat de nou amb una còmoda diferència als vestidors (37-26).

A la represa, el partit ha començat a entrar en una dinàmica de cistelles que en poc o res ha afavorit els interessos de les jugadores espanyoles, que en cap moment han mantingut prou solidesa en defensa per reduir distàncies de forma significativa. Tan fluixes han estat les defenses de tots dos conjunts que el parcial del tercer quart (21-26 per a Espanya) ha suposat per a la selecció espanyola igualar pràcticament l'anotació dels dos primers quarts.

El quart i definitiu quart ha començat amb un desavantatge de tan sols sis punts per a les jugadores estatals (58-52), que han vist com només començar l'equip australià ha començat a marcar distàncies en el marcador que han marxat fins als 13 punts (68-55). Malgrat això, el combinat espanyol en cap moment ha abaixat els braços i ha retallat distàncies (71-66) a tan sols un minut per a la finalització del matx. En els últims atacs, però, la selecció dels llançaments ha estat força dolenta i la reacció s'ha quedat en res (72-68).

Després d'aquesta derrota, la selecció espanyola s'allunya de les tres primeres places del seu grup de vuitens de final, que són per a Austràlia -amb quatre victòries en quatre partits-, l'Argentina i el Brasil -tots dos amb tres triomfs i una derrota-. En principi, el combinat espanyol s'haurà de jugar la quarta plaça, que dóna accés als quarts de final de la competició, amb Lituània.