Futbol

Espanya arriba a les Canàries per jugar contra Irlanda del Nord però ja pensa en el sorteig de l'Eurocopa

La selecció espanyola ja és a Las Palmas, on dimecres tancarà la fase de classificació per a l'Eurocopa d'Àustria i Suïssa. Els homes de Luis Aragonés, tot i les crítiques, ja tenen el passaport a la butxaca, però ara mateix estan més pendents del sorteig de la fase final que no pas del partit contra Irlanda del Nord. Espanya necessita una autèntica carambola de resultats per evitar que el 2 de desembre quedi agrupada amb Holanda, Alemanya, Itàlia o Anglaterra. La raó és que la UEFA separa les seleccions en funció de la mitjana de punts aconseguida en les dues últimes fases de classificació, i els números de Espanya són més aviat justets.

Actualitzat

Amb la classificació per a l'Eurocopa garantida, Espanya ha arribat a les Canàries, on dimecres jugarà contra Irlanda del Nord en l'últim partit de la fase de classificació. L'equip de Luis Aragonés ha recuperat l'optimisme i espera revenjar-se dels britànics per la derrota patida a Belfast, alhora que comença a mirar amb ambició la important cita d'Àustria i Suïssa. La irregularitat mantinguda fins ara, però, ha fet que la selecció ja no es trobi entre les caps de sèrie del torneig, i de la darrera jornada depèn que Espanya acabi o no en l'últim bombo del sorteig de grups de l'Eurocopa.

L'optimisme i l'esperança han tornat amb força al conjunt de la selecció espanyola, i tot gràcies a la victòria contra Suècia. Espanya s'ha classificat matemàticament per a l'Eurocopa i ha recuperat l'orgull després de molts mesos de crítiques. En aquesta inèrcia positiva, els homes de Luis Aragonés esperen l'últim compromís de la fase de classificació. Dimecres, la selecció s'enfronta amb Irlanda del Nord en un partit no tan intranscendent com podria semblar.

Bàsicament, perquè Espanya s'hi juga el nom, perquè vol revenjar-se de la derrota patida a Belfast per 3-2, i perquè del resultat del partit depèn el seu futur en el posterior sorteig de la fase de grups de l'Eurocopa. Els mals resultats aconseguits al llarg de la classificació han fet que Espanya perdés, per la mitjana, la categoria de cap de sèrie i, depenent de l'última jornada, podria veure's fins i tot en el darrer bombo de l'Eurocopa. Aquest fet preocupa, ja que faria que Espanya es veiés les cares durant la primera fase de l'Eurocopa amb rivals d'entitat, i això podria fer perillar la seva classificació per als vuitens de final.

Anar al contingut