Pau Gasol i Àlex Abrines lluiten per la pilota amb Marko Todorovic (Foto: EFE)
Pau Gasol i Àlex Abrines lluiten per la pilota amb Marko Todorovic (Foto: EFE)
Bàsquet

Espanya apallissa la Montenegro de Tyrese Rice (99-60) en el seu primer partit a l'Eurobasket 2017

La selecció espanyola s'ha mostrat superior a la balcànica en totes les facetes del joc, tan ofensives com defensives

Daniel AlentoActualitzat

Espanya ha començat la defensa del títol europeu amb una victòria contundent sobre Montenegro (99-60) en un partit jugat a la ciutat romanesa de Cluj. Els montenegrins tenen bons jugadors com el pivot NBA Nikola Vucevic (16 punts, 5 rebots), l'encara base del Barça Tyrese Rice, l'aler pivot ex del Joventut de Badalona i del FC Barcelona Marko Todorovic, i el pivot del València Basket Bojan Dubljevic, però davant de la selecció espanyola no han pogut mostrar el seu millor joc.

Els montenegrins han resistit poca estona. La bona activitat defensiva espanyola, alimentada per 2 recuperacions de Ricky Rubio i 2 taps de Pau Gasol (10 punts, 8 rebots, 5 assistències) ha limitat el talent dels seus rivals. Un triple del mateix Pau, precedit per un altre d'Àlex Abrines, han obert el primer forat (13-8). Espanya ha acabat amb 11 de 17 en els triples, destacant el 3 de 3 de Joan Carles Navarro.

Ha estat, però, l'entrada en joc de Sergio Rodríguez (7 punts, 10 assistències) i Willy Hernángomez (18 punts, 9 rebots) la que ha trencat el matx. El base ha mostrat una vegada més la seva màgia i el pivot dels Knicks ha evidenciat la seva millora en la pintura després d'una temporada a l'NBA. Quan tots dos han tornat a la banqueta, Espanya guanyava de 17 (41-24). Fins al descans, la renda ha continuat augmentant (51-29).

La segona part ha estat un intercanvi de cistelles amb una Montenegro incapaç d'evitar que els de Sergio Scariolo s'escapessin encara més. Els 12 jugadors de la selecció espanyola han anotat. L'últim a aconseguir-ho ha estat el base català Guillem Vives, amb un triple en els últims minuts.

Anar al contingut