Luka Doncic i Goran Dragic durant la final de l'Eurobasket (Foto: EFE)
Goran Dragic s'abraça amb el seu compatriota Luka Doncic en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Bàsquet

Eslovènia guanya l'Eurobasket derrotant a Sèrbia en una final espectacular (93-85)

Per primera vegada a la seva història, la selecció eslovena ha guanyat una medalla en un europeu. I ho ha fet per la porta gran, aconseguint la d'or

Daniel AlentoActualitzat

La selecció d'Eslovènia s'ha proclamat campiona d'Europa per primera vegada derrotant en una apassionant final la Sèrbia d'Alexsander Djordjevic (93-85). Els eslovens han practicat un joc alegre i espectacular, i aquest títol és un just premi als seus mèrits. També es just reconèixer el gran paper de Sèrbia, que ha disputat la competició amb baixes tan importants com les de Milos Teodosic i Nemanja Bjelica, entre altres. El bronze ha estat per a Espanya.

Els serbis han imposat en el primer quart la seva força interior, primer amb Ongjen Kuzmic i després amb Boban Marjanovic. La tripleta exterior eslovena, Goran Dragic (35 punts, 7 rebots), Luka Doncic (8 punts, 7 rebots i Prepelic (21 punts, 4 rebots, 3 assistències), han donat resposta per igualar el marcador al final dels 10 primers minuts, 20-22. El segon quart ha estat dominat totalment per Dragic. El base dels Miami Heat de l'NBA ha anotat 20 punts en aquest període. Al descans, el resultat era de 56 a 47.

En el tercer quart Dragic, cansat, no ha pogut mantenir el ritme. I Doncic s'ha lesionat un turmell trepitjant un rival. Eslovènia ho ha acusat, i els jugadors d'Aleksander Djordjevic, liderats per Bogdan Bogdanovic (22 punts, 4 rebots, 5 assistències) i Milan Macvan (18 punts, 5 rebots, 3 assistències), han imposat el seu estil, acabant amb el bàsquet alegre dels eslovens. A 4 minuts i 50 segons per al final, Macvan ha anotat el 77 a 78.

Klemen Prepelic ha respost amb un triple ràpid. Dragic, sense benzina, ha anat a la banqueta, així que l'escorta ha fet un pas endavant. L'aler pivot Anthony Randolph (11 punts), company de Doncic i Kuzmic al Reial Madrid, ha anotat una cistella clau a 1:40 i el seu company Gasper Vidmar ha posat un tap a Bogdanovic en el següent atac. Prepelic, anotant 2 tirs lliures després de rebre una falta quan buscava un triple, ha estat el protagonista de la jugada decisiva arrodonida amb la tècnica per protestar a Vladimir Stimac.

Dragic ha estat escollit millor jugador del torneig i també figura, com és lògic, en el quintet ideal de la competició juntament amb el seu compatriota Luka Doncic, el serbi Bogdan Bogdanovic, el rus Aleksei Shved i el català Pau Gasol. Shved ha estat el màxim encistellador amb 219 punts.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut