Pau Gasol, decebut davant l'alegria dels eslovens (EFE)

Eslovènia esclafa Espanya i es classifica per a la final de l'Eurobasket (72-92)

El conjunt de Sergio Scariolo ha caigut de forma contundent en la primera semifinal (72-92) i no podrà revalidar el títol de campió de l'Eurobasket

Víctor LavagniniActualitzat

La selecció espanyola de bàsquet no podrà revalidar el títol de campiona d'Europa. El conjunt de Sergio Scariolo ha caigut de forma contundent contra Eslovènia per 72 a 92 en la primera semifinal de l'Eurobasket. Els eslovens s'enfrontaran a la gran final de diumenge contra el guanyador de la segona semifinal, entre Rússia i Sèrbia.

Espanya ha començat de mala manera una semifinal amb els primers set triples fallats contra el sis transformats per la selecció de Luka Doncic i Goran Dragic. L'equip de Scariolo ha encaixat 25 punts en el primer quart i 24 en el segon. Els eslovens han jugat sempre més endollats i 7 jugadors han anotat des de lluny, un 56%.

Els espanyols han perdut en l'intercanvi, s'han vist sorpresos per l'"scouting" rival, pels seus errors i, tot tenir l'objectiu clar de baixar l'anotació, a la represa s'han vist 13 punts per sota en els primers quatre minuts i amb un sol triple d'Eslovènia i cinc errors des del perímetre dels campions. 57 a 73, parcial del minut 30.

Una Espanya sense ritme i gens sòlida, ni en atac -40% en tirs de camp-, ni en defensa ha recorregut a una defensa zonal, però els franctiradors d'Igor Kokoskov no han perdonat i han arribat a guanyar per 21 punts. Al final, un aclaparador 72 a 92. La selecció espanyola jugarà diumenge per la medalla de bronze contra el perdedor del Rússia-Sèrbia.