Hamsik celebra el quart gol d'Eslovàquia (EFE)

Eslovàquia i Rússia es guanyen un lloc a l'Eurocopa i Anglaterra tanca una fase classificatòria perfecta

Mentre es desenvolupa l'última jornada de la fase de classificació per a l'Eurocopa de França es van afegint equips a la llista dels escollits. Aquest dilluns ho han aconseguint Eslovàquia i Rússia. Anglaterra ha tancat la fase amb un ple de victòries

Eslovàquia serà la segona del grup C darrere d'Espanya després d'haver derrotat Luxemburg per 2 a 4 i que Ucraïna perdés contra Espanya. L'equip de Jan Kozak duia 345 minuts sense marcar, però davant del seu rival d'aquest dilluns ha sumat 3 gols en sis minuts, entre el 24 i el 30.

En la segona part, els eslovacs s'han relaxat, i els locals ho han aprofitat per acostar-se en el marcador fins al 2 a 3. Hamsik, en el minut 92, ha segellat la presència de la seva selecció per primera vegada en la fase final d'una Eurocopa. En l'altre partit del grup, Bielorússia i Macedònia han empatat a 0.

Rússia envia Suècia a la repesca

En el Grup G, Rússia ha aconseguit la seva classificació com a segona d'aquest grup gràcies al triomf per 2 a 0 davant de Montenegro. El seleccionador Leonid Slutski, substitut d'un Fabio Capello que només va sumar un punt en les dues primeres jornades, ha portat l'equip a guanyar 5 dels seus últims 6 compromisos.

El triomf dels russos condemna Suècia, que ha guanyat Moldàvia 2 a 0, a jugar la repesca. El primer gol de l'enfrontament ha estat obra del davanter del PSG Zlatan Ibrahimovic, el vuitè en aquesta fase. El líder del grup, Àustria, ha tancat la fase de classificació amb la seva novena victòria consecutiva, aquesta última per 3 a 0 davant de Liechtenstein. Els austríacs només van cedir un empat en la primera jornada davant Suècia.

Anglaterra, invicta

En el Grup E, Anglaterra ha tancat el calendari de partits classificatoris amb 10 victòries en 10 partits després de guanyar 0 a 3 a Lituània. Els anglesos igualen així un registre aconseguit per Espanya camí de l'Eurocopa del 2008; França, en les de 1992 i 2004; la República Txeca, en la del 2000, i Alemanya, en la del 2012. Suïssa, segona del grup, ha derrotat Estònia per 1 a 0, mentre que Eslovènia s'ha assegurat el tercer lloc amb els punts sumats a San Marino (0-2).

Les seleccions ja classificades per a l'Eurocopa són l'amfitriona, França, Irlanda del Nord, Portugal, Islàndia, la República Txeca, Anglaterra, Àustria, Espanya, Suïssa, País de Gal·les, Bèlgica, Itàlia, Alemanya, Polònia, Albània, Romania, Eslovàquia i Rússia.