Rugbi

Escòcia sorprèn Irlanda en l'arrencada del Sis Nacions (27-22) i Anglaterra defensa el títol amb una victòria davant de França (19-16)

En un partit amb una part per a cada equip, els "scots" s'han imposat gràcies a un inici explosiu i als cops de càstig al final. La selecció Anglesa s'ha imposat a França en un partit que s'ha decidit amb un assaig a falta de 10 minuts pel final

La selecció d'Irlanda, guanyadora de les edicions dels anys 2014 i 2015, ha començat el Sis Nacions amb una inesperada derrota (27-22) contra una Escòcia, que, durant la primera meitat, ha sorprès del tot el XV del Trèvol. Així ho mostra el contundent 21-8 amb el qual els locals han marxat al descans, gràcies als assajos de Stuart Hogg –que ha posat l'oval fins a dues vegades rere la línia de marca irlandesa– i Alex Dunbar.

Un marcador contundent que no ha intimidat la poderosa Irlanda, un equip que l'any passat va aconseguir imposar-se en els tres gegants de l'hemisferi sud (Nova Zelanda, Austràlia i Sud-àfrica), en una segona meitat de clar color visitant. De la mà d'Iain Hendersson i, sobretot, de Paddy Jackson, autor d'un assaig i dues transformacions, l'equip irlandès ha aconseguit capgirar el marcador (21-22) als 62 minuts de joc.

Una remuntada que no ha pogut evitar finalment la derrota de la selecció irlandesa, que ha vist com Greig Laidlaw, que no ha fallat cap dels cinc llançaments a pals que ha intentat, ha posat el 27-22 final en transformar dos cops de càstig en els minuts finals.

La derrota complica les opcions d'Irlanda, a priori el màxim rival d'Anglaterra per alçar-se amb el títol, tot i que els del Trèvol van aconseguir rescatar un punt de la seva a Murrayfield gràcies al bonus defensiu.

Anglaterra s'imposa a França

La selecció d'Anglaterra ha iniciat la defensa del Sis Nacions conquerit l'any passat, amb una ajustada victòria sobre França (19-16). Els pupils de l'australià Eddie Jones, màxims favorits per a revalidar el títol, han patit més del compte davant l'ordenat XV del Gall de Guy Nove, que només s'ha vist superat per un assaig de Ben Te'o a falta de deu minuts per al final.

Tot i que oferta, el XV de la Rosa ha sumat una nova victòria ampliant la seva ratxa triomfal a 15 partits consecutius, exactament des de l'arribada de Jones a la banqueta.