Pierre-Michel Lasogga, de l'Hamburg, celebra el primer gol de la nit (EFE)
Pierre-Michel Lasogga, de l'Hamburg, celebra el primer gol de la nit (EFE)
Futbol internacional

Es reprenen les lligues francesa i alemanya després dels atemptats de París del 13 de novembre

A França, el Niça i l'Olympique de Lió han protagonitzat el retorn del futbol després dels atemptats de París. A Alemanya, l'Hamburg i el Borussia de Dortmund han estat els dos primers equips de tornar a jugar. En tots dos casos, ho han fet amb fortes mesures de seguretat i sense cap mena d'incident.

Actualitzat

L'activitat futbolística a França s'ha reprès amb el matx entre el Niça i l'Olympique de Lió, que ha acabat amb un triomf local per 3 a 0. Per motius de seguretat, no hi havia aficionats visitants a un estadi que ha guardat un emotiu minut de silenci en record de les víctimes dels atemptats de París del divendres 13 de novembre trencat pel cant de La Marsellesa abans del xiulet inicial.

L'altre protagonista de la nit ha estat Mathieu Valbuena. Aquest divendres al matí el futbolista ha declarat davant el jutge de París que investiga el cas de xantatge del que el jugador de l'Olympique és víctima. Sortint dels jutjats, ha agafat un vol privat per arribar a temps al partit del seu equip.

La Bundesliga també torna a l'activitat

El partit entre l'Hamburg i el Borussia de Dortmund, el primer de la Bundesliga que es juga després dels atemptats del divendres 13 de novembre a París i de la suspensió per motius de seguretat de l'amistós entre Alemanya i Holanda, ha començat amb un quart d'hora de retard a causa del dispositiu policial per evitar noves accions terroristes.

Els agents de les forces de l'ordre han recorregut l'estadi acompanyats de gossos ensinistrats en la detecció d'explosius i els aficionats han estat escorcollats abans d'accedir a la instal·lació. L'Hamburg ha augmentat també el seu propi personal de seguretat de 450 a 600 persones. En el moment del xiulet inicial, l'estadi era gairebé ple. Abans del començament s'ha guardat un minut de silenci per les víctimes de París, i les banderes penjaven a mig pal.

El president de la Bundesliga, Reinhard Raubal,l ha afirmat que de moment no ha rebut cap advertència de la policia respecte als nou partits del cap de setmana, així que espera que es pugui disputar la jornada completa, amb sis partits dissabte i els dos últims diumenge.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut