Imatge de la cursa Zegama-Aizkorri (Igor Quijano)
Curses per muntanya

Es presenten les "Golden Trail Series"

Un revolucionari circuit de curses per muntanya amb cinc proves de somni i una gran final

Bea GarciaActualitzat

Les "Golden Trail Series" estaran formades per cinc de les proves de curta distància de trail running més emblemàtiques del món que  estan a la llista de desitjos de qualsevol corredor amant de les curses per muntanya, i també dels fans.

El circuit començarà el mes de maig amb la mítica Zegama al País Basc, per continuar a Chamonix, paradís dels esports de muntanya. La 3a prova serà la cursa guanyada cinc vegades per Kilian Jornet, la Sierre-Zinal a Suïssa, per continuar als Estats Units i a Escòcia, i amb un final de luxe a Sudàfrica.

Serà una competició emocionant on els guanyadors no s'escolliran fins al final. Cadascuna de les proves puntuarà per un rànquing general i, després de la darrera cita a Escòcia, quedarà definit el top10 masculí i femení: ells seran els convidats a participar a la Gran Final on es decidiran els campions de les Golden Trail Series.

Es repartiran 100.000€ en premis, que seran compartits per igual entre els 10 millors homes i dones que es classifiquin per a la Gran Final, on cadascú d'aquests finalistes per participar a la final podran viatjar amb un amic o company que escollin.

Aquesta Gran Final tindrà caire solidari ja que els 20 corredors que es classifiquin podran recolzar una causa solidària que tingui significat per a ells i donar-li visibilitat a la comunitat del trail running.

En un esport on ja aparegut els primer casos de dopatge, donat que hi hauran importants premis econòmics, el circuit adoptarà un innovador programa antidopatge i de salut. Cadascuna de les proves implementarà el programa QUARTZ, que té com a objectiu endurir la supervisió mèdica de l'atleta abans i durant la competició.

 

Calendari de les "Golden Trail Series"

  • ZEGAMA. España. 27 de mayo. 42km +2736m.
  • MONT BLANC MARATHON. 1 de julio. Francia. 42km +2780m
  • SIERRE-ZINAL. Suiza. 12 de agosto. 31km +2200m
  • PIKES PEAK. Estados Unidos. 19 de agosto. 42'18km +2382m
  • RING OF STEALL. Escocia. 15 de septiembre. 29km +2382m
  • GRAN FINAL: THE OTTER TRAIL. 19 & 20 de octubre. Sudáfrica. 42'195km +2600m 

 

Anar al contingut