Motor

Es presenta el Dakar 2017 com "el més dur en terres americanes"

El Dakar sortirà el 2 de gener d'Asunción i recorrerà gairebé 9.000 quilòmetres fins a arribar el 14 a Buenos Aires

Actualitzat

La pròxima edició del Ral·li Dakar, la novena a Sud-amèrica i la 39a de la història, "serà la més dura en el continent americà", segons ha anunciat el director de la cursa, Étienne Lavigne, en la presentació oficial.

El Dakar 2017 estrenarà un nou país, el Paraguai. La seva capital, Asunción, serà el 2 de gener el punt de partida d'una prova que tindrà uns 8.800 quilòmetres de recorregut, entre ells gairebé 4.000 d'etapes especials, i que acabarà a Buenos Aires dues setmanes després.  

Una dels grans al·licients, però, és veure com respondran tant els pilots com els vehicles a la travessa de l'altiplà bolivià. Estarem una setmana sencera a Bolívia amb alçades entre 3.600 i 3.800 metres", ha dit Lavigne. El recorregut l'ha concebut el català Marc Coma, 5 vegades campió de la prova i actual director esportiu.

Entre els aspirants al triomf final hi haurà els de gairebé sempre: Stéphane Peterhansel defensarà el títol davant companys d'equip a Peugeot amb gairebé tanta ambició com "Monsieur Dakar", Carlos Sainz, que correrà amb el copilot català Lucas Cruz, Cyril Després i Sébastien Loeb. També Toyota presenta en aquesta edició un equip potent, amb Nani Roma o Nasser al-Attiyah a les seves files. La categoria registrarà igualment el retorn a la competició d'Isidre Esteve amb un Mitsubishi adaptat.  

En motos, el castellonenc Joan Barreda (Honda) intentarà desbancar l'australià Toby Price (KTM). Els catalans Laia Sanz (KTM), Gerard Farrés o Iván Cervantes (Himoinsa-KTM) provaran de ser també en els llocs destacats de la classificació.

Esport3 oferirà una àmplia cobertura de la prova, amb un programa especial i resums diaris, per seguir al detall totes les incidències.  

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut