Barça

Es compleixen tres anys de la victòria de Josep Maria Bartomeu a les eleccions a la presidència del Barça

En aquest període, llums i ombres en el club blaugrana, amb dos títols de lliga i tres de Copa, però cap de Champions

Víctor PatsiActualitzat

Avui, 18 de juliol, fa tres anys de la victòria de Josep Maria Bartomeu a les eleccions a la presidència del Barça. Mig mandat, doncs, de l'actual equip directiu. En aquest temps, llums i ombres en el club blaugrana. Dos títols de lliga i tres de Copa, però cap de Champions. Uns quants fitxatges discutits i algunes baixes sonades. 

Legitimat per les urnes, el segon mandat de Josep Maria Bartomeu i Floreta arrenca amb la ressaca d'un triplet que no s'ha pogut repetir. El Reial Madrid porta aixecades tres Champions de manera consecutiva. I, de rebot, els blancs han igualat les quatre Champions de l'era Leo Messi. Aquest fet eclipsa les dues lligues i les tres Copes guanyades pel Barça en el mateix període de temps.

Tres anys marcats per dues sentències judicials. La primera condemnava el Barça per frau fiscal en l'anomenat cas Neymar 1. Pactada amb la fiscalia i l'Advocacia de l'Estat, la sentència exonerava Bartomeu i l'expresident Sandro Rosell, però convertia el Barça en el primer club condemnat com a persona jurídica. L'estiu passat, el futbolista acabaria fitxant pel París Saint-Germain.

Set anys ha trigat a tancar-se l'acció de responsabilitat contra Joan Laporta i la seva directiva per suposades pèrdues econòmiques durant el seu mandat. La sentència exonera Laporta.

El bàsquet és la taca negra de les seccions. Tres anys, quatre entrenadors, un títol de Copa. Aprovat i en marxa l'Espai Barça, els ingressos de l'últim exercici econòmic és la medalla, i grossa, que es penja el club.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut