Actualitat blanc-i-blava

Es compleixen deu anys de la demolició de Sarrià, el moment més trist de l'Espanyol

Aquest dijous es compleixen deu anys de la demolició del camp de Sarrià, el moment més dur i més trist de la història de l'Espanyol. La moral dels periquitos tocava fons. Una dècada després, però, es pot concloure que l'espanyolisme ha sabut superar aquest mal moment amb molt bona nota. Des d'aquell fatídic dia, el club ha aconseguit dos títols i ha disputat una final europea. I, el més important, l'any que ve estrena casa pròpia. Serà quan la ferida de Sarrià haurà quedat del tot cicatritzada.

Actualitzat

Pocs minuts després de ser nomenat president, Daniel Sánchez Llibre havia de convèncer els socis que Sarrià s'havia de vendre. L'últim partit s'hi va jugar un 21 de juny, els blanc-i-blaus tancaven la Lliga amb una victòria contra el València i el 20 de setembre del 1997, avui fa deu anys, el camp de la carretera de Sarrià era enderrocat. L'Espanyol es traslladava a l'Estadi Olímpic, de lloguer, on des del primer dia el seguidor blanc-i-blau no s'ha sentit còmode.

Nou estadi blanc-i-blau

L'economia del club mai no va acabar de sanejar-se, però ben aviat l'Espanyol va tenir clar que l'estada a l'Olímpic havia de ser temporal. En aquests deu anys l'entitat ha tingut alts i baixos, ha inaugurat una ciutat esportiva, ha guanyat dues copes del Rei i ha perdut en l'últim suspir una UEFA. Però si una cosa ha engrescat de debò el seguidor espanyolista és el nou camp de Cornellà-el Prat. Trenta mil seguidors ja hi tenen un seient reservat. El dia que s'inauguri els pericos diran allò d'"hem tornat a casa".

Anar al contingut