L'estadi de Sarrià va ser enderrocat al setembre del 97 després de 74 anys sent la casa de l'Espanyol
L'estadi de Sarrià va ser enderrocat al setembre del 97 després de 74 anys sent la casa de l'Espanyol
Espanyol

Es compleixen 20 anys de la demolició de l'estadi de Sarrià

L'estadi que va ser la casa de l'Espanyol durant 74 anys va ser enderrocat el 20 de setembre del 1997

Actualitzat
L'estadi de Sarrià, símbol i cor de l'espanyolisme, que va ser demolit fa dues dècades, el 20 de setembre de 1997, està sent recordat pels seus aficionats que, a través d'una campanya en les xarxes socials, han compartit les seves emocions, records i fotografies per rememorar el seu record d'aquell moment.

La situació econòmica de l'entitat catalana va desembocar en la venda dels terrenys i en una demolició –retransmesa per televisió– amb 72,5 quilos d'explosiu goma-2. Molts aficionats espanyolistes confessen que no han pogut passar pels carrers on era l'estadi després d'aquell episodi.

Sarrià va acollir nits inesborrables per a l'Espanyol, en els seus 74 anys d'història, com la recordada UEFA del 1988, amb remuntada contra el Bruges en semifinals i victòria per 3-0 en l'anada de la final contra el Bayer Leverkusen. O les Copes del Rei del 1929 i del 1940.

Molts seguidors també recorden, amb especial emoció, els partits que van suposar el retorn a Primera després d'haver descendit. A més, l'estadi va ser escenari de grans cites del futbol internacional com a seu del Mundial del 1982 i dels Jocs Olímpics de Barcelona 92.

L'últim partit es va disputar el 21 de juny del 1997, contra el València de Valdano (3-2). Els periquitos ja no veurien més els seus ídols sobre la gespa de Sarrià.

Anar al contingut