Futbol

Ernesto Valverde: "Partim amb desavantatge; però, si marquem abans que ells, canvia l'eliminatòria"

L'entrenador de l'Athletic veu clau que, si s'avança en el marcador abans que el rival, "a partir d'un gol, tot es posa a favor nostre". Serà un duel "intens", per la importància de tots dos equips de jugar una final de Copa.

Actualitzat

Ernesto Valverde, que ha parlat en roda de premsa aquest dimarts, ha destacat la importància que té marcar un gol abans que el rival, ja que "a partir d'un gol, tot es posa a favor nostre si tornem a marcar". El tècnic de l'Athletic ha afirmat que estan "il·lusionats" amb el partit perquè és "l'oportunitat per a nosaltres i pel club". "Seria preciós jugar una final de Copa i seria especial per a mi fer-ho amb l'Athletic", ha explicat Valverde, qui ja va gaudir d'una final com a entrenador de l'Espanyol, va ser a la Copa de la UEFA el 2007 i es va enfrontar al Sevilla.  

El tècnic basc ha explicat la "tensió" que hi haurà en el partit per la importància que té arribar a una final pels dos equips, però no sap com es desenvoluparà. "No sé si serà un partit amb jugades claus o en el que domini un equip per sobre de l'altre", ha dit Valverde en referència a la manera que tenen els equips, en general, d'afrontar una semifinal.

Després de la victòria a l'Eibar (0-1) en la jornada de lliga, "anímicament estem bé, gràcies a la confiança que ens dóna guanyar el partit anterior". El gol de cap de Carlos Gurpegi a Ipurua, va permetre als bilbaïns recuperar les bones sensacions després de caure eliminats de la Lliga Europa, a mans del Torí.

Ernesto Valverde, que coneix de primera mà el club blanc-i-blau, ha explicat que l'Espanyol compta amb suficients "jugadors experimentats" per fer front el partit d'aquest dimecres, amb futbolistes com "Stuani, Sergio García o Caicedo". Tot i això, també ha destacat la importància dels seus jugadors, en concret la presència d'Iker Muniain a l'onze inicial, ja que és un jugador que "sempre és rellevant". "Jugui bé o malament, sempre apareix perquè pren la responsabilitat del joc".

L'entrenador ha donat a conèixer la llista de convocats per al partit contra l'Espanyol, en la qual també està el central Aymeric Laporte. Tot i això, el mateix Valverde ha explicat que "ja sé que no està evolucionant bé" de la febre que el va impedir jugar contra l'Eibar, pel que el tècnic prefereix "no arriscar".

Amb el dubte de Laporte, la resta de convocats són els següents: Herrerín; De Marcos, Etxeita, Balenziaga; San José, Rico; Williams, Muniain, Susaeta; Aduriz; Iraizoz, Iraola, Gurpegui, Beñat, Unai López, Guillermo i Ibai Gómez.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut