Éric Cantona, ex jugador del Manchester United (Reuters)
Éric Cantona, ex jugador del Manchester United (Reuters)
Futbol

Éric Cantona insinua que Didier Deschams deixa fora de l'Eurocopa Ben Arfa i Benzema pels seus orígens nord-africans

La selecció francesa té un nou front obert. Unes declaracions de l'exfutbolista Éric Cantona al diari "The Guardian" parlant de les motivacions ocultes del seleccionador Deschamps per deixar fora de l'Eurocopa Ben Arfa i Benzema han encetat la polèmica

Aleix DomènechActualitzat

Éric Cantona ha generat una nova polèmica dintre de la selecció francesa. A l'exjugador del Manchester United no li ha agradat que Benzema i Ben Arfa no vagin a l'Eurocopa i ha acusat de racista al seleccionador francès Didier Deschamps. "Benzema i Ben Arfa son dos dels millors jugadors francesos i no estaran a l'Eurocopa. Tenen orígens nord-africans, així que el debat està obert", ha dit Cantona al diari "The Guardian".

L'exfutbolísta té molt clar qui és el culpable d'aquesta situació. "Deschamps té un nom molt francès. Potser és l'únic a França que té un nom verdaderament francès. No m'estranya que hagi aprofitat la situació de Benzema per no cridar-lo". El futbolista del Reial Madrid no s'ha pronunciat després de les declaracions de Cantona però sí que ho ha fet l'altre al·ludit, Ben Arfa: "He llegit que diu que sóc un gran jugador i això és commovedor. De la resta no en parlo".

Didier Deschamps ha comunicat que emprendrà accions legals contra Cantona. En defensa del seleccionador francès ha sortit l'exjugador del Barça Lilian Thuram, que va ser campió del món amb Deschamps l'any 1998. "Si Benzema no va a l'Eurocopa és per la seva responsabilitat, en el cas de Ben Arfa és una decisió esportiva."

Jugadors que disputaran l'Eurocopa amb la selecció francesa com Backary Sagna i Christophe Jallet també han sortit en defensa de l'entrenador. El central del Manchester City Sagna ha afirmat que "cada vegada que venim a la selecció hi ha més polèmiques. L'entrenador intenta fer el millor equip possible." El lateral de l'Olympique de Lyon, Jallet, també ha criticat les declaracions de Cantona: "És un personatge molt emblemàtic, però llançar una polèmica en un moment com aquest em fa molta pena. Tothom sap per què Karim no és aquí".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut