Emma Coburn celebra la seva victòria en la final dels 3.000 metres obstacles (Reuters)
Atletisme

Emma Coburn trenca l'hegemonia africana i es proclama campiona mundial dels 3.000 obstacles

La nord-americana, bronze als Jocs de Rio, s'ha imposat amb la sisena millor marca de la història al davant de la seva compatriota Courtney Frerichs

Actualitzat

Sorpresa de les grosses en la final dels 3.000 metres obstacles femení al Mundial de Londres. Emma Coburn ha desafiat la superioritat africana per penjar-se l'or amb un temps de 9:02.58, la sisena millor marca de la història. Coburn, que havia guanyat el bronze olímpic als Jocs de Rio, ha resistit el ritme de les atletes de Kènia i s'ha imposat en l'última volta. La plata se l'ha emportat la seva compatriota Courtney Frerichs, que ha culminat un històric doblet per als Estats Units.

Polèmica final de salt de longitud femení

Polèmica en la final del salt de longitud femení. La sèrbia Ivana Spanovic, una de les millors de l'especialitat, ha fet un últim salt que, a primer cop d'ull, semblava molt per sobre dels 7 metres. Garantia medalla i, molt probablement, d'or. Els jutges, però, han validat un salt de només 6,91 perquè el seu dorsal ha quedat endarrerit respecte al seu cos. Spanovic ha marxat de l'Estadi Olímpic de Londres sense medalla i amb una empipada considerable. La nord-americana Brittney Reese ha guanyat el seu quart or mundial amb una marca de 7 metres i 2 centímetres. La plata ha estat per a la russa Klixina, que ha saltat 7 metres, i el bronze, per a la nord-americana Bartoletta amb un salt de 6.97.

En els 200 femenins, Dafne Schippers ha repetit l'or de fa dos anys a Pequín. L'holandesa ha guanyat amb un temps de 22.05, tres centèsimes menys que la ivoriana Ta Lou, que ha guanyat la plata. El bronze ha estat per a Miller, de les Bahames.

I en el martell masculí, or per a Pawel Fajdek. L'atleta polonès s'ha imposat amb un millor llançament de 79 metres i 81 centímetres i s'ha coronat per tercer Mundial consecutiu.

Anar al contingut