Continua el domini dels Warriors a l'NBA (Reuters)
Bàsquet

Els Warriors guanyen l'NBA i continuen fent història

Tercer títol en quatre anys per als de Golden State

Actualitzat

Stephen Curry i Kevin Durant han liderat els Warriors de Golden State en la victòria (85-108) a la pista dels Cavaliers de Cleveland. El triomf els ha valgut el títol de l'NBA per la via ràpida (4-0). És el tercer que aconsegueixen en les últimes quatre finals, el segon consecutiu.

Curry ha anotat 37 punts, set triples inclosos, i ha conduït l'atac d'uns Warriors que han fet tota una exhibició de bàsquet. El tercer quart ha estat antològic, amb un parcial de 13-25. Els Cavaliers no han tingut en cap moment opcions de reacció.

L'eliminatòria ja estava pràcticament sentenciada. L'avantatge de 3-0 per als Warriors era gairebé definitiu: els tretze equips anteriors que havien aconseguit aquesta diferència en la final havien guanyat el títol.

Kevin Durant ha aportat un triple-doble de 20 punts, 12 rebots i 10 assistències. L'aler ha estat, sense cap mena de dubte, un altre dels jugadors clau per a la consecució del títol.

Quan ha acabat el partit, l'entrenador dels Warriors, Steve Kerr, ha manifestat que el triomf "és una gran victòria que posa un final feliç a un any molt difícil i complicat". "Tot l'equip ha respost d'una manera excepcional", ha afegit.

Els Warriors han estat molt superiors als Cavaliers durant tota la sèrie. Només en el primer partit, que es va decidir a la pròrroga (124-114), hi va haver certa igualtat. En l'enfrontament definitiu, hi havia la curiositat per saber qui seria l'MVP de les finals. O Curry o Durant. Finalment, el premi ha estat per a Durant, que l'ha aconseguit per segon any consecutiu.

El domini dels Warriors recorda el d'altres equips mítics de l'NBA, com els Celtics de Boston, amb el pivot Bill Russell, el de Los Angeles Lakers del Showtime, o els Bulls de Chicago de Michael Jordan.

ARXIVAT A:
NBA
Anar al contingut