Brandon Paul intenta anotar davant Richotti (EFE).

Els triples del FIATC Joventut acaben amb la resistència de l'Iberostar Tenerife (83-75)

El FIATC Joventut es manté una temporada més fidel a la seva filosofia. Defensa, córrer i encert en els triples. Aquesta ha estat la recepta que li ha permès començar la Lliga amb un triomf.

Daniel AlentoActualitzat

El FIATC Joventut ha derrotat l'Iberostar Tenerife per 83 a 75 en la primera jornada de la Lliga Regular. Els badalonins han basat el seu triomf en el seu encert des de la línia de tres punts (13 de 28, 46%) en els moments importants. El duel ha començat amb un ritme trepidant perquè els dos equips volien córrer. Sergi Vidal (11 punts) liderava en atac, compensant els problemes en defensa de Brandon Paul davant Javier Beiran (6 punts, 12 rebots, 4 assistències). Les jugades de bloqueig i continuació al voltant de Blagota Sekulic feien patir els de Salva Maldonado. El pivot, però, s'ha carregat amb 2 faltes en només 6 minuts. Al final del primer quart el resultat ha estat de 17 a 18.

Un Paul (11 punts, 6 rebots) molt ansiós ha aconseguit en el cinquè intent la seva primera cistella de camp, un triple que ha avançat 3 punts la Penya. El base Demond Mallet s'ha carregat amb la tercera falta, i ha deixat la direcció local en mans d'un encertat Albert Sàbat (13 punts, 4 rebots). Amb una formació poc habitual en pista, els de Maldonado s'han escapat de triple en triple en els dos últims minuts del període fins a un avantatge de 10 punts. Al descans el marcador ha estat de 45 a 37.

L'entrenador visitant, Alejandro Martínez, ha trigat només 1 minut després de la represa a demanar temps mort. Dues cistelles d'Ousmane Drame (8 punts, 7 rebots, 3 recuperacions), que ha fet la seva tercera falta poc després, i Paul han tingut la culpa. El marge badaloní ha arribat fins a un nou màxim, 14 punts, abans que Sekulic (17 punts, 4 rebots) liderés la reacció visitant. El Joventut ha donat resposta amb triples de Sàbat i Sergi Vidal, però no n'hi ha hagut prou davant els 9 punts d'Ian Ol'Leary en aquest període que s'ha tancat amb un marcador de 64 a 59.

En l'últim quart, i novament des de la línia de tres punts, els badalonins han tornat a marcar distàncies en el marcador. Amb Demond Mallet (11 punts, 3 de 4 en triples) i Alberto Abalde (6 punts, 2 de 4 en triples) com a canoners l'equip ha marxat d'14 a falta de 4 minuts. Dues errades del jove Drame han concedit 4 punts a Sekulic, però Vidal ho ha arreglat amb un nou triple. Després d'aquesta cistella, la Penya ha encadenat 6 atacs sense anotar, però el desencert visitant ha evitat la sorpresa.