Lluita aferrissada per una pilota a l'últim quart entre Kyle Lowry i LeBron James (Reuters)

Els Toronto Raptors superen els Cleveland Cavaliers (105-99) i empaten la final de l'Est

Segon partit i segona desfeta dels Cleveland Cavaliers a la pista dels Toronto Raptors (105-99), que empaten la final de conferència gràcies a Kyle Lowry (35 punts) i DeMar DeRozan (32)

Després dels dos primers partits, poc o menys es donava per fet que la final de la Conferència Est seria un passeig per als Cleveland Cavaliers. Havien col·locat el 2-0 amb comoditat i, tenint en compte que encadenaven 10 triomfs en els "play-offs", res feia pensar que la situació variaria. Però els Toronto Raptors han tret el seu orgull així que la sèrie ha arribat a la seva pista.

Després d'un triomf necessari dissabte per no quedar definitivament despenjat (99-84), l'equip canadenc ha empatat la sèrie aquesta matinada (2-2) amb un segon triomf consecutiu sobre els Cavs (105-99), els vigents campions de conferència.

L'ambient de l'Air Canada ha refet l'equip, especialment el seu referent, Kyle Lowry, que en aquests dos partits ha recuperat la seva millor versió: Un 70% d'encert i 35 punts per ensorrar el segon intent dels Cavaliers d'obtenir un triomf a domicili. Lowry s'ha vist acompanyat, cal dir-ho, d'un DeMar DeRozan inspirat en el tir (32 punts) i d'un Bismack Biyombo dominant sota els taulers (14 rebots).

Un mal inici de partit ha condemnat els Cavaliers, que han arribat a perdre de 18 al segon quart (57-39). LeBron James (29 punts) i Kyrie Irving (26) han recuperat el desavantatge per arribar a un final obert, en què els d'Ohio han arribat a posar-se al davant (89-92, a falta de 3 minuts). Però els Raptors, que han arribat més frescos, han sabut capgirar la situació amb un parcial concloent (11-3) davant uns Cavaliers que, això sí, encara mantenen el factor pista a favor.