Fultz, segon per la dreta, entre Ben Simmons i Joel Embiid (@JoelEmbiid)
Fultz, segon per la dreta, entre Ben Simmons i Joel Embiid (@JoelEmbiid)
Bàsquet

Els Sixers i els Celtics preparen un canvi de les seves eleccions de draft amb Markelle Fultz com centre d'atenció

El draft és el mecanisme pel qual les franquícies de l'NBA renoven les seves plantilles amb talent jove al temps que la Lliga intenta mantenir la igualtat, com a mínim teòrica, entre els seus equips. El jove més cobejat d'aquest any és el base Markelle Fultz

Daniel AlentoActualitzat

Boston Celtics i Philadelphia 76ers estarien ultimant un acord per intercanviar les seves eleccions en el draft de l'NBA que es disputarà a Nova York el dijous 22 de juny, segons han informat el periodista de la TNT David Aldridge i Adrian Wojnarowski, de The Vertical, dos "insiders" amb fonts contrastades. Els Celtics van ser afortunats en el sorteig que determina l'ordre de selecció de joves talents per l'NBA amb el primer lloc, mentre l'equip de Filadèlfia va obtenir el tercer. Entre mig dels dos hi ha Los Angeles Lakers.

La franquícia de Filadèlfia, que està construint un bloc jove i amb molt talent, vol assegurar-se els drets de Markelle Fultz, un prometedor "combo guard" (pot alternar les posicions de base i escorta) que ha jugat una temporada a la Universitat de Washington, amb gran capacitat anotadora i una potència reconeguda de forma gairebé unànime per ser una estrella de l'NBA.

El conjunt de Boston també semblava interessat a priori a obtenir els serveis de Fultz, però amb l'oferta dels Sixers podrien decantar-se per un aler, molt probablement Josh Jackson, un jugador polivalent que ha passat un curs a la Universitat de Kansas, amb bon llançament exterior i bona disposició pel joc de transició, capaç d'assegurar molts rebots i bon defensor. I, a més, obtindria via Filadèlfia una altra elecció de primera ronda del draft del 2018 o del 2019.

Aquest moviment, a més, sembla confirmar que els Lakers, que també haurien mantingut contactes amb els Celtics per parlar de Fultz, triarien amb el seu número 2 el base Lonzo Ball, l'estrella d'UCLA en la seva única temporada universitària, un jugador que ha generat molta expectació pel seu joc alegre i vistós al contraatac i molts titulars per les sortides de to verbals del seu pare, Lavar Ball.

El progenitor del jugador, després de no aconseguir una societat al 50% amb les principals marques de sabatilles esportives, ha llançat la seva pròpia línia de sabatilles de bàsquet a uns preus prohibitius. La més cara de la línia de Lebron James ronda els 220 dòlars (196,5 euros). Les més econòmiques de Lonzo se'n van als 495 (442 euros). I el jove encara no ha debutat a l'NBA.

Si finalment els Lakers preferissin Jackson abans que Ball, el pla B dels Celtics podria ser un altre aler, Jayson Tatum, un jugador de primer any de la Universitat de Duke, potser no tan polivalent com l'ex de la Universitat de Kansas però més fet físicament i amb més potència de cara al joc interior.

Fultz està vivint uns dies molt ocupats. Dijous va fer un entrenament privat amb els Lakers i tot seguit va volar a Boston per fer una sessió davant del cos tècnic i els directius dels Celtics. I quan semblava que podria descansar, dissabte va volar inesperadament a Filadèlfia per a una presa de contacte i un entrenament amb els Sixers, l'últim requisit per tancar un acord que es faria oficial aquest dilluns.

A Filadèlfia va ser rebut per la gran estrella de l'equip, el pivot Joel Embiid, pel número 1 del draft de l'any passat, l'aler pivot australià Ben Simmons (que encara no ha pogut debutar per culpa d'una lesió) i per l'aler titular Robert Covington. Un moment que Embiid, tot un personatge a les xarxes socials, ha difós a Twitter.

Amb aquesta operació, on el mànager general Danny Ainge es juga la seva credibilitat de cara al futur (en el cas que Fultz finalment sigui una estrella i Jackson no), els Celtics es refermen en la seva política d'aconseguir primeres rondes de draft que van iniciar amb el traspàs de Paul Pierce i Kevin Garnett als Brooklyn Nets. Aquest tuit del periodista de l'ESPN Chris Forsberg detalla perfectament la seva reserva de cara als futurs drafts.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut