Tom Brady, el quarterback dels Patriots, disputarà la sisena Super Bowl (Foto: Reuters)
Futbol americà

Els Seattle Seahawks i els New England Patriots jugaran la Super Bowl

Els Seattle Seahawks, vigents campions de l'NFL han revalidat el títol a la Conferència Nacional en imposar-se als Green Bay Packers (28-22) a la pròrroga i els New England Patriots han apallissat els Indianapolis Colts (45-7) a la final de la Conferència Americana.

Actualitzat

Ja es coneixen els participants de la pròxima Super Bowl de futbol americà després que es disputessin aquest diumenge les dues final de conferència. Els Seattle Seahawks, vigents campions de la NFL, han revalidat el títol a la Conferència Nacional en imposar-se després d'una pròrroga als Green Bay Packers (28-22). Mentre, a la Conferència Americana, els New England Patriots s'han imposat amb autoritat als Indianapolis Colts (45-7) per sumar el seu vuitè títol de Conferència i tornar a la Super Bowl per primera vegada des del 2011.

La 49a edició de la Super Bowl es jugarà a Glendale, als afores de Phoenix (Arizona) l'1 de febrer i enfrontarà la modernitat amb la tradició. La primera qualitat la representen els Seahawks, que mai havien sigut campions de la NFL fins l'any passat però que són l'equip de moda en els últims mesos.

Tot i això, l'equip de Seattle ha patit de valent per passar a la gran final, ja que els Green Bay Packers han obtingut un avantatge inicial (16-0) que semblava definitiu. El quarterback de l'equip, Russell Wilson, catastròfic durant tota la primera meitat, ha començat a connectar passades a la represa. A cinc minuts del final, amb el marcador encara 19-7 pels de Wisconsin, Wilson ha fet un touchdown i n'ha servit un altre en 45 segons i ha capgirat la situació. Els Packers han aconseguit forçar la pròrroga (22-22) però al temps afegit, un touchdown de Jermaine Kearse després d'una passada de 35 iardes de Wilson ha decantat definitivament el partit.

Brady superstar

Els Seahawks buscaran ser el primer equip que guanya dues Super Bowls seguides des de que ho van fer els New England Patriots (2004 i 2005), que seran precisament els seus rivals a la gran final. Els Patriots no han tingut tants problemes per arribar-hi, després d'escombrar els Indianapolis Colts (45-7). Tom Brady, el quarterback estrella de l'equip, ha connectat 23 de les seves 35 passades i el runningback LeGarrette Blount ha convertit tres touchdowns en un triomf claríssim. Brady, de 37 anys i conegut també per ser el marit de la model Gisele Bündchen, buscarà el seu quart títol de la Superbowl per arrodonir una carrera de llegenda, igual que els Patriots. 

Anar al contingut