Froome i Bardet lluitant pels últims 4 segons de bonificació (Foto: Reuters)
Froome i Bardet lluitant pels últims 4 segons de bonificació (Foto: Reuters)
Ciclisme

Els rivals de Chris Froome no aprofiten l'Izoard per pressionar el líder del Tour; la contrarellotge decidirà

En l'últim gran port d'aquesta edició del Tour, la resta d'aspirants a la victòria final no han aconseguit posar en problemes el líder, Chris Froome. La contrarellotge de dissabte acabarà de decidir el guanyador

Daniel AlentoActualitzat

Warren Barguil (Sunweb) ha guanyat la divuitena etapa del Tour de França després d'una gran ascensió al duríssim Izoard (categoria Especial). El francès també s'ha assegurat el mallot de rei de la muntanya. A la general, el francès Romain Bardet (Ag2r) ha obtingut un pírric premi de 4 segons respecte el líder, el britànic Chris Froome (Sky).

El dia ha començat amb una escapada molt nombrosa, de més de 50 ciclistes. El director del Bora ha posat els seus efectius al front del grup principal, ja que no tenia cap home a la fuga. Quan s'han quedat sense forces, l'Sky del líder ha passat a controlar la cursa. Al final del Col de Vars, de primera categoria, l'Ag2r ha augmentat el ritme per desgastar Froome i el seu equip, però sense resultats evidents. Ja a l'Izoard, a 7 quilòmetres del final, Bardet s'ha quedat sense companys i el líder semblava fresc.

Ha estat en aquest punt quan Barguil ha saltat del grup principal decidit a reduir els dos minuts d'avantatge dels escapats per guanyar l'etapa. Al darrere un atac del basc Mikel Landa (Sky) que ha servit per fer la selecció final. Froome, Bardet i Rigoberto Uran (Cannondale) l'han acompanyat fins el final de la pujada.

Barguil s'ha imposat amb 20 segons d'avantatge sobre l'últim supervivent dels escapats, el colombià Jhon Darwin Atapuma (UAE Abu Dhabi). Amb el mateix temps Bardet ha superat Froome a la línia de meta, esgarrapant 4 segons de bonificació. Urán ha cedit 2 segons mentre Landa ha arribat a 32 segons del guanyador. A la classificació general, Chris Froome ha mantingut el mallot groc amb 23 segons de marge respecte Bardet i 29 sobre Urán. Mikel Landa ha pres a l'italià Fabio Aru (Astana) el quart lloc, ja a 1 minut i 36 segons del seu cap de files.

La resolució final es trasllada ara a la contrarellotge de 22,5 quilòmetres de dissabte.  Froome ha cedit 4 segons amb Bardet, però el francès no destaca en la lluita contra el cronòmetre, una especialitat que si domina el líder. Els seus rivals no han aprofitat l'última port important d'aquest any per posar en problemes el britànic, que busca el seu quart Tour, tercer de consecutiu.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut