Satoransky intenta superar Sada (EFE)

Els resultats de l'última jornada de lliga condemnen el Barça i la Penya a enfrontar-se en la primera ronda dels "play-offs"

El FC Barcelona i el FIATC Joventut s'enfrontaran en la primera ronda dels "play-offs" de la Lliga Endesa. La derrota dels badalonins a Sevilla els ha deixat en la setena posició de la classificació, mentre que el Barça s'ha assegurat el segon lloc derrotant l'Andorra

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona havia de guanyar el MoraBanc Andorra per assegurar-se el segon lloc de la classificació en l'última jornada de la lliga regular, i així ho ha fet (84-74). El FIATC Joventut, que començava en la sisena posició, ha acabat setè després de perdre a la pista del Baloncesto Sevilla (77-70). Això deixa emparellats els dos equips catalans en la primera ronda dels "play-offs" pel títol.

Víctor Sada ha rebut un homenatge pels seus anys com a blaugrana en el seu retorn al Palau lluint la samarreta del MoraBanc Andorra. Els blaugrana han llançat successives ofensives per distanciar-se dels seus rivals, sense aconseguir-ho, en el primer quart. En el segon quart, els visitants fins i tot han gosat posar-se al davant en el marcador. Això ha despertat Tomas Satoransky (vuit punts, cinc rebots, sis assistències).

El txec, omnipresent en el joc dels de Xavi Pascual en els últims quatre minuts abans del descans, ha portat el Barça ha tancar la primera part 45 a 35. Un altre exblaugrana, Nathan Jawai (setze punts, tres rebots), s'ha despertat en el tercer quart amb vuit punts, però la resposta de Justin Doellman (tretze punts) ha mantingut la bretxa en l'electrònic entre els dos conjunts. En l'últim quart, el Barça ha marxat definitivament impulsat pels triples de Marcelinho Huertas i Maciej Lampe (dotze punts, vuit rebots).

La Penya no fa els deures

El Baloncesto Sevilla, que no es jugava res més que acomiadar-se de la seva afició amb una bona imatge, ha començat dominant el FIATC Joventut. Set punts gairebé consecutius de Goran Suton (onze punts, quatre rebots) han posat la Penya al davant en el marcador, però de forma fugaç. En el segon quart, el marge dels sevillans s'ha disparat gràcies a un parcial de 14 a 3. Els de Salva Maldonado perdien de catorze al descans, 41 a 27.

En el tercer quart, l'encert del base Ben Woodside (divuit punts, set assistències) i l'escorta Kirk Penney (disset punts, sis rebots) els ha acabat de sentenciar, tot i la reacció badalonina en els últims deu minuts, alimentada pels triples. El triomf del Laboral Kutxa a la pista del Rio Natura Monbus (74-81) ha relegat els verd-i-negres al setè lloc al final de la lliga regular.