Tenis

Els principals tenistes espanyols demanen en una carta la marxa del president de la federació

El bo i millor del tenis espanyol s'ha unit per demanar canvis al capdavant de la Federació Espanyola i apugen així un grau més la tensió en el seu enfrontament amb l'actual president, José Luis Escañuela

Actualitzat

La crisi en el tenis espanyol podria haver arribat a un dels seus punts culminants després de la publicació, aquesta nit, d'una carta que denuncia la mala gestió del president de la Federació Espanyola (RFET), José Luis Escañuela, i que demana als presidents de les federacions territorials que prenguin mesures perquè l'actual màxim responsable del tenis espanyol deixi el càrrec al més aviat possible.

La firmen el bo i millor del tenis estatal, començant per Rafa Nadal i David Ferrer i incloent també les millors jugadores del circuit WTA, els principals entrenadors espanyols i alguns exjugadors amb força pes específic.

El col·lectiu que firma la carta resumeix el seu malestar cap a Escañuela en set punts:

  1. Nul·la comunicació entre l'RFET i el tenis professional, en especial dels integrants de la Copa Federació i de la Copa Davis.
  2. Inexistència d'un pla estratègic per al desenvolupament i la promoció del tenis, desaprofitant els èxits aconseguits en aquest esport.
  3. Falta de transparència en la distribució dels recursos de l'RFET.
  4. Carència de planifició en el tenis base. Falta d'un projecte i pocs mitjans destinats al seu desenvolupament.
  5. Mala gestió de la marca "tenis España", que ha impedit una fructífera capitalització que garanteixi un bon desenvolupament  de l'esport i èxits en el futur.
  6. Inexistència de sintonia entre els diferents col·lectius del tenis espanyol que ha derivat en el descens alarmant del nombre de llicències i practicants.
  7. Lideratge caòtic i bel·ligerant del Sr. Escañuela, que l'ha portat a la seva inhabilitació, en posar els seus interessos personals per sobre de l'esport i degradar la imatge del tenis amb les seves actuacions".

 

Entre els signants de la carta hi ha  Carla Suárez, Garbiñe Muguruza, Silvia Soler, Anabel Medina, Lourdes Domínguez, María José Martínez, Arantxa Parra, David Ferrer, Rafael Nadal, Feliciano López, Tommy Robredo, Roberto Bautista, Guillermo García López, Pablo Andujar, Fernando Verdasco, Daniel Gimeno Traver, Albert Ramos, Pablo Carreño, Marcel Granollers, Nicolás Almagro, Marc López i David Marrero.

També firmen els tècnics Toni Nadal, Pepo Clavet, Javier Duarte, Karim Perona, Albert Portas, Xavi Budo, Alejo Mancisidor, Gonzalo López, Carlos Costa i Tomàs Carbonell.

I finalment, expressen la seva conformitat amb el missatge extenistes com Manolo Santana, Sergi Bruguera, Juan Carlos Ferrero, Carles Moyà, Àlex Corretja, Alberto Berasategui, Jordi Arrese, Javier Sánchez Vicario, Roberto Carretero, Francis Roig, Joan Balcells, Beto Martin i Juan Avendaño.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut