Atletisme

Els principals implicats en l'"operació Llebrer" passaran aquest diumenge a disposició judicial

La selecció espanyola de cros és a Portugal per participar, a partir de demà, al Campionat d'Europa. Ho farà enmig de les investigacions que continua fent la Guàrdia Civil en el marc de l'"operació Llebrer", que implica alguns atletes, com ara Marta Domínguez. El més immediat és que demà les set persones que podrien formar part del nucli dur d'aquesta trama de dopatge declararan davant un jutjat de Madrid. No està citada, en canvi, l'atleta palentina. Les reaccions en el món de l'atletisme també es multipliquen amb una barreja d'incredulitat, sorpresa i indignació.

Actualitzat
L'operació que ha esquitxat l'esport espanyol, en especial el món de l'atletisme, continua generant rebombori. De moment, la Federació Espanyola d'Atletisme ha decidit suspendre cautelarment Marta Domínguez com a vicepresidenta per la seva implicació en aquesta operació de la Guàrdia Civil contra el dopatge. Segons algunes fonts, les autoritats han trobat substàncies que podrien ser dopants a casa seva. De moment, l'atleta palentina està en llibertat amb càrrecs, com cinc dels catorze detinguts. Precisament, set d'aquests imputats passaran aquest diumenge pels jutjats per donar-ne les explicacions pertinents.

Paral·lelament a la investigació, l'equip espanyol participa, a partir de demà, en l'Europeu de cros, que es fa a Portugal. La majoria d'atletes es posicionen a favor de perseguir i aclarir tots aquests assumptes al voltant del dopatge. Un grup de 60 atletes ha fet un escrit demanant "tolerància zero" en la lluita contra el dopatge.

En les últimes hores, la Guàrdia Civil ha interrogat com a testimonis altres atletes com Reyes Estévez o Núria Fernández, campiona dels 1.500. El món de l'atletisme, i de l'esport en general, continua consternat. La condemna és generalitzada. En aquesta línia l'exentrenador del saltador de longitud Yago Lamela va declarar ahir la necessitat de destapar tots els casos que hi hagi per netejar l'activitat esportiva d'alta competició.

Polèmica "sobredimensionada"

José Luis Pascua Piqueras, un dels detinguts en aquesta operació, ha assegurat aquest dissabte que tot l'enrenou generat al voltant del cas "s'està sobredimensionant". El germà de l'entrenador d'atletes Manuel Pascua va ser deixat alliberat sense càrrecs i ha aprofitat la circumstància per parlar amb l'agència EFE i defensar la presumpció d'innocència dels implicats. Pascua ha assegurat que s'està fent un "mal terrible" a molta gent, i ha lamentat el judici públic i paral·lel al qual s'està sotmetent els implicats.



NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut