Danilo Petrucci (Foto: @pramacracing)
Danilo Petrucci (Foto: @pramacracing)
MotoGP

Els pilots italians dominen les tres categories el primer dia d'entrenament del Gran Premi de San Marino

Petrucci en MotoGP, Pasini en Moto2 i Di Giannantonio en Moto3 són els líders de les classificacions provisionals després d'un dia de treball al Circuit Marco Simoncelli

Actualitzat

L'italià Danilo Petrucci (Ducati Desmosedici) encapçala la classificació provisional dels entrenaments del Gran Premi de San Marino de MotoGP després de les dues sessions lliures disputades aquest divendres al Circuit de Misano Adriatico Marco Simoncelli. El dia ha deixat dues anècdotes: el canvi de motos en el carrer de tallers, per les previsions que auguren pluges diumenge, i la topada per darrere que ha donat l'italià Andrea Iannone (Suzuki) al vigent campió del món, Marc Márquez (Repsol Honda) quan tots dos practicaven la sortida. Una acció que no ha tingut més conseqüències que un gest de reprovació del català.

Márquez també ha estat protagonista quan ha caigut. Buscava els límits d'adherència del pneumàtic davanter de la seva Honda i els ha trobat. La caiguda, que s'ha produït en els últims 10 minuts, no ha tingut conseqüències físiques però si l'ha fet perdre molt de temps quan la resta de pilots marcaven els seus millors registres. Segon ha estat Maverick Viñales (Yamaha), precedint l'italià Andrea Dovizioso (Ducati). Els dos pilots de Repsol Honda, Dani Pedrosa i Marc Márquez, han estat quart i cinquè. Pel que fa a la resta de catalans, Tito Rabat (Honda) figura desè, al davant d'Aleix Espargaró (Aprilia). L'altre Espargaró, Pol (KTM), ocupa el dinovè lloc i Alex Rins (Suzuki), el vint-i-tresè.

Pasini i Di Giannantonio completen el domini dels pilots italians

El domini dels pilots italians també ha arribat a Moto2 de la mà de Mattia Pasini (Kalex), superant un altre compatriota, Franco Morbidell (Estrella Galícia 0,0 Kalex) i al japonès Takaaki Nakagami (Kalex). El company de Pasini, el català Àlex Márquez, no ha pogut participar a la segona sessió per la petita fractura en el maluc que s'ha fet a la primera. Isaac Viñales (Kalex) ha estat catorzè, Àxel Pons (Kalex) quinzè, Xavier Vierge (Mistral 610) divuitè i Edgar Pons (Kalex) vintè.

A Moto3 un altre italià, Fabio di Giannantonio (Honda), ha marcat el millor temps del dia, seguit pel seu company d'equip Jorge Martín (Honda) i un altre italià, Enea Bastianini (Estrella Galicia 0,0 Honda). L'argentí resident a Barcelona Gabriel Rodrigo (KTM) ha estat quart. El gironí Albert Arenas (Mahindra) ha marcat el vint-i-setè millor registre.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut