Pilots a la roda de premsa prèvia del dijous (EFE)
Pilots a la roda de premsa prèvia del dijous (EFE)
MotoGP

Els pilots es rebel·len contra la variant del traçat del Circuit de Barcelona-Catalunya i exigeixen un canvi

Després dels dos entrenaments d'aquest divendres, els pilots han demanat tornar a partir de dissabte a la variant de la Fórmula 1 que es va fer servir la passada temporada

Actualitzat

Als pilots de MotoGP no els ha agradat la modificació del traçat del Circuit de Barcelona-Catalunya arran de l'accident mortal que va patir la temporada passada Luis Salom. Després de les dues sessions d'entrenaments d'aquest divendres, les seves sensacions no han estat bones. En la Comissió de Seguretat els pilots han demanat als organitzadors del Mundial i del Gran Premi de Catalunya que a partir de demà es recuperi la variant de la Fórmula 1 que es va fer servir la passada temporada després del tràgic accident de Salom.

Les peticions dels pilots han anat més enllà. De cara a la temporada 2018, han demanat a l'organització que el gran premi torni al seu traçat original amb els canvis que sigui necessaris per garantir la seva seguretat, com endarrerir el mur. I han amenaçat amb no tornar a córrer més en el circuit català si no els fan cas. Un dels pilots més crítics amb la configuració del circuit ha estat Valentino Rossi (Yamaha).

L'italià ha dit que "una variant així no està al nivell de MotoGP perquè no és part del circuit, és només asfalt posat entre dos circuits". El nou vegades campió del món ha explicat que "el traçat de la Fórmula 1 és complicat, pitjor que el circuit normal, però és un circuit amb asfalt normal". Rossi ha criticat que "la variant de la fórmula 1 és estreta però té peralt, pots entrar amb la moto de forma natural. Aquesta d'ara no és circuit. Crec que és perillosa perquè si hi ha una caiguda la moto es queda en el mig".

L'organització ha acceptat la primera de les peticions dels pilots, la de completar la resta del cap de setmana amb el traçat que es va fer servir la temporada passada. Aquest canvi en el circuit comportaria l'anulació dels registres d'aquests divendres. Dissabte es començaria de zero, amb els temps de la tercera sessió d'entrenaments. En el cas de MotoGP, serien els definitius per saber quins pilots passen directament a la Q2 i quins han de lluitar a la Q1 per estar entre els 12 millors.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut