Laia Sanz i Nani Roma, a l'aeroport (EFE)
Laia Sanz i Nani Roma, a l'aeroport (EFE)
Dakar

Els pilots catalans del Dakar arriben a Barcelona amb un mal regust de boca

Nani Roma assegura que tanca la cursa amb "un balanç negatiu", mentre que Jordi Viladoms qualifica el ral·li d'"odissea". Laia Sanz reconeix que "abans de començar la cursa hauria firmat per una quinzena posició"

Pau RodríguezActualitzat

Els catalans del Dakar han arribat aquest dilluns a l'aeroport del Prat entre pancartes, unes caretes amb el rostre de Jordi Viladoms i els familiars esperant els pilots. El balanç general dels catalans no és del tot positiu, sobretot per a Nani Roma, que lluitava pel Dakar però ha acabat en la sisena posició, i per a Viladoms, que ha sigut dissetè en un ral·li que ha qualificat d'"odissea". Laia Sanz ha guanyat en la categoria femenina.

Roma ha assegurat que tanca la cursa amb "un balanç negatiu". El pilot de Folgueroles ha reconegut que les previsions sobre com anirien les etapes no s'han complert i els rivals els han sorprès amb els seus resultats. "On pensàvem que nosaltres aniríem bé, ells van anar molt bé, i on pensaven que ells anirien molt bé, no hi anaven tant", ha explicat.

Per la seva banda, Sanz ha reconegut que "abans de començar la cursa hauria firmat per una quinzena posició". Tot i això, la primera setmana de cursa li va permetre pensar en un millor resultat, però en "la segona setmana no va sortir res com volíem". La de Corbera ha afegit que "al Dakar no sempre pot sortir tot rodó" i "l'important és que vaig poder acabar" després de tenir febre en els últims dies i un esquinç de clavícula.

Viladoms ha assegurat que "intentava buscar un resultat més bo, però aquesta cursa no l'encares bé des del principi; passen moltes coses". Des de la febre durant els cinc primers dies fins als últims dies: "M'he trobat bé físicament però em va coincidir amb un problema amb un radiador i el mateix problema el vaig arrossegar durant dues o tres etapes." El d'Igualada ha qualificat el Dakar d'"odissea".

Roma ha assegurat que en breu es reunirà amb Mini per preparar l'edició del ral·li del 2017. Sanz i Viladoms han confirmat que continuaran amb KTM, marca amb què han tingut "molt bones sensacions".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut