Barcelona

Els partits: a favor i en contra de la incursió de Laporta en política

Els partits catalans han reaccionat de manera diversa a les declaracions del president del Barça, Joan Laporta, i la seva futura incursió en política. Convergència i Unió ha confirmat que, de moment, no ha fet cap proposta política al president del Barça i li ha demanat serietat. Des d'ERC, el secretari general, Joan Ridao, ha estat més contundent i ha advertit a Laporta que la política no necessita ni "redemptors ni messies". El PSC considera positiva l'entrada en política de Laporta mentre que el PP i Ciutadans han deslegitimat les seves ambicions polítiques.

Actualitzat
El portaveu de CiU al Parlament de Catalunya, Oriol Pujol, ha demanat a Laporta "serietat" i li ha recordat que la política necessita "molta vocació de servei". Aquesta ha estat la reacció de la federació nacionalista a les declaracions del president del Barça en què ha assegurat que el "sedueix" la idea de presentar-se a la Generalitat amb un partit nou "obert a qualsevol partit o plataforma que entengui que Catalunya necessita un Estat propi".

"Des de CiU, més enllà de l'independentisme, pensem que no és gaire seriós fer declaracions de política ficció. Que s'aclareixi, ara té una altra feina", ha afirmat Oriol Pujol. CiU ha negat que s'hagin produït contactes. "No hi ha hagut cap oferiment que permeti pensar que acabarà" a la federació nacionalista, ha reconegut el portaveu parlamentari.

El PSC s'ha mostrat molt receptiu a l'entrada de Laporta a la política. El portaveu del partit a la cambra catalana, Miquel Iceta, ha afirmat que donaran la "benvinguda al club" al president del FC Barcelona si decideix entrar en política. Iceta ha destacat que "falta gent" que vulgui dedicar-se i comprometre's activament en política als actuals partits o amb formacions de nova creació.

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha expressat el seu "gran respecte" cap al president del Barça, "sobretot per la seva trajectòria com a dirigent esportiu", però li ha advertit que "la política no necessita ni redemptors ni màrtirs ni messies, sinó gent que es dediqui en cos i ànima" i amb "molta humilitat" a "servir l'interès general".

ICV-EUiA
lamenta el protagonisme del president del Barça en la política catalana. Dolors Camats ha lamentat "que el líder social que té més projecció pública a casa nostra sigui el president del Barça amb afirmacions com aquestes i no per exemple els dirigents sindicals o els empresaris que es troben en una situació econòmica de feblesa."

Des del PP de Catalunya, la seva presdenta, Alícia Sánchez-Camacho, ha llançat un ultimàtum al president del Barça: si el senyor Laporta vol "ser a la política el primer que hauria de fer és deixar la presidència del FC Barcelona".

Ciutadans ha deslegitimat les ambicions polítiques de Laporta i ha titllat el seu comportament de "populisme d'estil gairebé feixista, prepotent i tavernari".

Anar al contingut