Actualitat blaugrana

Els opositors ultimen l'estratègia per als comicis al Barça, però creuen que Laporta no ha de ser inhabilitat

Encara no hi ha data per a les eleccions a la presidència del Barcelona, però el que és segur és que n'hi haurà, perquè, a més de Joan Laporta, s'hi presentaran més candidats. Els opositors al fins ara president blaugrana, però, estan d'acord en una qüestió: que Laporta ha de poder prendre-hi part. Tots els possibles candidats consideren que Laporta no hauria de ser inhabilitat, una possibilitat que penja com una espasa de Dàmocles sobre el president blaugrana, després que s'hagin presentat fins a tres denúncies al Tribunal Català de l'Esport demanant la seva inhabilitació per incompliment flagrant dels estatuts del club.

Els possibles candidats opositors -Jordi Majó, Josep Maria Minguella, Jordi Medina i Jaume Llauradó- esperen conèixer la data de les eleccions per decidir la seva estratègia. Tots ells, però, són conscients que una campanya electoral en ple mes d'agost no fomentaria precisament la participació del soci i que amb prou feines tindrien temps per donar a conèixer els seus programes a la massa social. A tot plegat cal afegir-hi el fet que s'enfrontarien a un candidat que deixa el mandat amb dues lligues i una Lliga de Campions, per la qual cosa les possibilitats de derrotar Laporta a les urnes semblen més aviat minses.


De moment, l'únic que està clar és que la junta directiva blaugrana presentarà la seva dimissió dimecres, l'endemà d'aprovar els comptes del passat exercici. Dijous, 27 de juliol, es constituirà la junta gestora, que estarà presidida pel president de la comissió econòmica del club, Xavier Sala Martín. La comissió gestora disposarà de tres mesos per convocar eleccions, però tot sembla indicar que el dia triat serà el 10 de setembre, coincidint amb el primer partit de Lliga que els homes de Frank Rijkaard disputaran al Camp Nou, davant l'Osasuna.


Si finalment es concretés aquesta data per a la celebració dels comicis, l'1 d'agost es faria la convocatòria oficial d'eleccions i del 2 al 6 d'agost es designarien per sorteig els membres de la junta i de la mesa electoral, que quedaria oficialment constituïda dos dies després. Després d'obrir-se una fase de reclamacions per irregularitats en el cens electoral que desembocaria en l'aprovació del cens definitiu, s'obriria el termini -entre el 17 i el 25 d'agost- de proclamació de candidatures.

NOTÍCIES RELACIONADES