NBA

Els New York Knicks derroten els Boston Celtics (106-104) en l'arrancada de la temporada 2011-2012 de l'NBA

Una brillant actuació de Carmelo Anthony, autor de 37 punts, ha donat la primera victòria de la temporada als Knicks de Nova York contra els Boston Celtics al Madison Square Garden. Els Celtics han començat perdent, però amb un parcial de 24 a 2 s'han posat al davant a la segona meitat conduïts per una actuació espectacular del seu base Rajon Rondo. Però en un final d'infart, els Knicks han assegurat el seu primer triomf de l'any davant la seva fidel afició. També debuta aquest diumenge, en aquesta temporada atípica a causa del locaut, Pau Gasol amb els Lakers. Demà serà el torn del seu germà Marc, de Rudy Fernández o Ricki Rubio, que s'estrenarà amb els Minesota Timberwolves.

Actualitzat
La lliga ha començat a rodar amb un clàssic de la conferència est, Knicks-Celtics, que s'ha saldat amb victòria dels locals. És el tret de sortida per una temporada comprimida en sis mesos, en què els equips disputaran 66 partits a la fase regular en comptes dels 82 habituals.  El repte és destronar els Mavericks, que abans d'enfrontar-se amb els Miami Heat han penjat al pavelló el banderó que els acredita com a vigents campions de l'NBA.

En aquesta primera jornada, només jugarà un català dels tres que hi ha aquest any: Pau Gasol, amb els Lakers, contra els Bulls. Uns Lakers que arrenquen amb molts dubtes. Dallas els va escombrar en els últims "play-offs" i Pau Gasol ha deixat de ser intocable als Lakers. Ni tan sols Kobe Bryant, amb qui va formar un duet doblement campió, l'ha defensat últimament. I si no hagués sigut pel veto de David Stern, en Pau seria ara a Houston. Amb un tècnic que vol un equip més físic, el de Sant Boi arrenca la temporada amb etiqueta de traspassable. Però si imposa el seu talent i l'equip guanya, tot podria canviar.

Dilluns és el torn dels Memphis Grizzlies. A Memphis, Marc Gasol ha passat d'adolescent que escoltava les entrevistes del seu germà a icona de la ciutat. La renovació amb els Grizzlies, 4 anys a raó de 44 milions d'euros, li dóna categoria d'estrella. Forma una parella brutal amb Zach Randolph i amb un bloc que no ha parat de progressar les últimes temporades, els de Tennessee no descarten res.

També debutarà dilluns Ricky Rubio, enmig d'una gran expectació. Minneapolis espera amb candeletes Ricky. Els Timberwolves volen que el base del Masnou canviï la dinàmica del pitjor equip de la Lliga de la temporada passada. Tot juga al seu favor: equip jove, molt de marge de millora i un entrenador, Rick Adelman, amant del joc ràpid i creatiu. També ha aterrat a una ciutat freda Rudy Fernández. En un any ha estat a Portland, al Madrid, virtualment a Dallas i ara a Denver. Arriba a un equip en transició i en teoria ha de disposar de minuts. El mallorquí, que acaba contracte, té l'última oportunitat de triomfar en l'NBA. Si no ho aconsegueix, tornarà al Madrid, amb el qual té firmat un contracte per 3 temporades.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut