Futbol Americà

Els New England Patriots i els New York Giants disputaran la Super Bowl

La Super Bowl ja té finalistes. Els New England Patriots i els New York Giants lluitaran el pròxim tres de febrer per un dels títols esportius més prestigiosos després de proclamar-se campions de la Conferència Americana i la Conferència Nacional, respectivament. Les previsions es van complir a la perfecció amb els de Foxborough, mentre que la sorpresa va saltar amb la victòria dels Giants sobre Green Bay Packers per 23-20 amb exhibicions del "quarterback" Eli Manning i el xutador Lawrence Tynes.

Actualitzat

A ningú li ha estranyat que els Patriots, el millor equip de la lliga regular i principal candidat al títol, hagi arribat a la final de la Super Bowl. L'equip de Massachusetts va superar els San Diego Chargers per 21-12, confirmant tots els pronòstics i arribant a la gran final amb una marca rècord de 18-0. De guanyar el títol, els Patriots es convertirien en el primer equip en completar una temporada perfecta.

El seu rival seran els Giants. Tot i arribar als "play-off" sense fer sorolll i en qualitat de ventafocs, l'equip de Nova York va donar la sorpresa, primer, a la semifinals en vèncer els Dallas Cowboys (21-17) i ahir va fer el mateix deixant a la cuneta els Green Bay Packers per 23-20.

Per als de Nova Anglaterra, aquesta serà la seva quarta Super Bowl en els darrers set anys i opten al seu quart títol, tots ells en una mateixa dècada. Els de Nova York, en canvi, es trobaran amb opcions de lluitar pel campionat set anys després. Fins ara, els Giants només han guanyat dues vegades la Super Bowl, l'última, el 1991.

La final se celebrarà el pròxim dia 3 de febrer a l'Estadi de la Universitat de Phoenix, a Glendale, Arizona. L'últim precedent entre els dos equips data de l'última jornada de la lliga regular quan els Patriots van superar els Giants per un ajustat 38-35. En aquest partit, els de Nova York van avançar-se en el marcador amb un avantatge que va arribar als 12 punts, posant contra les cordes la imbatibilitat dels de Nova Anglaterra. Finalment, però, els homes de Bill Belichick van capgirar el marcador i van fer-se amb el partit. Tant a les apostes com en l'opinió pública, els Patriots són els principals favorits al títol.     

Anar al contingut