Olimpisme

Els nens de Pequín hauran de practicar esports d'hivern obligatòriament de cara als Jocs Olímpics del 2022

Els estudiants de primària i secundària realitzaran almenys una hora setmanal d'algun esport d'hivern
Marc Béjar
Una esquiadora s'entrena a Sochi.

Imatge d'arxiu de Sotxi en els últims Jocs d'hivern (Reuters)

Quan Pequín va ser escollida l'any passat com a seu dels Jocs Olímpics d'hivern que es disputaran l'any 2022, pocs es podien imaginar que sorgirien iniciatives com la darrera que ha impulsat el Govern xinès. Segons autoritats municipals citades pel portal de notícies Sina, els estudiants de primària i secundària pequinesos hauran de cursar de forma obligatòria un esport d'hivern almenys durant una hora a la setmana.

La mesura, que ja s'ha aplicat en algunes escoles de la capital xinesa, s'ha iniciat amb l'objectiu de promoure la pràctica d'alguns esports que fins el moment no tenien presència en el territori asiàtic. De fet, la Xina no ha destacat mai gaire en els medallers dels Jocs d'hivern. Es tracta d'una conseqüència de la promesa que el país va fer com a condició per convertir-se en seu, per davant de països amb més tradició com el Kazakhstan.

La metròpoli asiàtica també haurà de construir noves infraestructures que permetin realitzar aquests esports, per la qual cosa seran necessàries més de 60 pistes de gel i d'esquí. D'aquesta manera, Pequín es convertirà en la primera ciutat que repeteix com a seu en les dues estacions, acollint els Jocs Olímpics d'hivern, el 2022, i els d'estiu, que es van celebrar el 2008.