Ricky Rubio, amb la gorra de Minnesota en el moment de ser escollit al "draft" (Foto: EFE)
Ara el jugador del Masnou haurà de negociar la seva clàusula de sortida amb el Joventut. (Foto: EFE)
Bàsquet

Els Minnesota Timberwolves escullen Ricky Rubio en el cinquè lloc del "draft" de l'NBA

Ricky Rubio ha vist com es complia un somni aquesta matinada passada en convertir-se en el cinquè jugador del "draft" 2009 de l'NBA. El base del Masnou ha estat escollit finalment pels Minnesota Timberwolves, tot i que el seu destí a la millor lliga de bàsquet del món encara és una incògnita. L'elevada clàusula que li exigeix la Penya per deixar Badalona no només ha evitat que Rubio fos triat en una posició més alta -les previsions el situaven en el tercer o quart lloc-, sinó que podria retenir-lo un any més a l'ACB.

Actualitzat
Nit d'alegries, de somnis complerts, però també de negociacions i de moltes incerteses. Ricky Rubio ha seguit l'estela de Pau Gasol i s'ha convertit en el segon jugador català -també espanyol- amb una millor situació en un "draft" de l'NBA. Finalment, al jugador del Masnou l'ha triat Minnesota en la cinquena posició, tot i que s'havia especulat que sortiria en el tercer o el quart lloc.

I és que el seu litigi amb la Penya a causa de la seva clàusula de rescissió de 4,7 milions d'euros -que seran 6 a partir del 30 de juny- ha evitat que Rubio acabés en una posició més alta. De fet, els problemes contractuals són ara per ara el seu principal escull per fer el salt a l'NBA.

L'altre dubte és l'equip on jugarà. Tot i ser triat pels Timberwolves, el destí de Rubio encara és una incògnita. Un dia abans del "draft" la franquícia de Minnesota havia traspassat el seu base titular, Randy Foye, a Washington, però incomprensiblement en el sisè lloc del "draft" ha acabat escollint un altre base a més del català, Jonny Flynn, procedent de Siracusa. A més, l'equip no té entrenador després de l'acomiadament de Kevin McHale.

No es descarta, doncs, ni que Ricky continuï un any més a Badalona -el base ha deixat aquesta porta oberta- ni que acabi en una altra franquícia. Just després del sorteig i mentre el català atenia la premsa, el seu representant a l'NBA negociava amb diferents equips.

Al  número u no hi ha hagut sorpreses: ha recaigut en l'aler pivot Blake Griffin, que jugarà als Clippers. Al valencià Víctor Claver l'han triat els Portland Trail Blazers en el lloc 22; al jugador congolès de la Penya Christian Eyenga, en el 30 pels Cavaliers, i al base menorquí del Madrid Sergi Llull, en el 34 pels Nuggets. Els Memphis Grizzlies de Marc Gasol, que podien escollir el segon jugador del "draft", han triat el gegant africà Hasheem Thabet (2,21 m), que suposarà una competència per al de Sant Boi.

Sergio Rodríguez, als Kings


Sergio Rodríguez ha respirat alleujat aquesta matinada en confirmar-se el seu traspàs de Portland als Sacramento Kings. El canari posi fi a tres anys mediocres i amb pocs minuts als Trail Balzers per intentar una nova aventura a la franquícia californiana. En Sergio espera que la presència de l'entrenador Paul Westphal l'ajudi a confirmar-se en un equip de l'NBA després de la falta de confiança demostrada per Nate McMillan.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut