NBA

Els Miami Heat s'enduen l'anell de campions de l'NBA en vèncer a la pista dels Dallas Mavericks (92-95)

Ja es coneix el nou campió de l'NBA. Són els Heat de Miami, que aquesta matinada han guanyat els Mavericks a domicili per 92-95. Jason Terry ha intentat l'empat en l'últim segon, però ha fallat el triple. Els Heat havien començat la sèrie amb dues derrotes, però, després, han encadenat quatre victòries consecutives. En l'últim partit, el millor ha estat novament Dwayne Wade, que aquesta temporada s'ha guanyat l'estatus d'estrella de l'NBA, deixant en un segon terme fins i tot Shaquille O'Neal. Wade, que ha anotat 36 punts i ha capturat 10 rebots, ha estat considerat el millor jugador de la sèrie final.

És el primer títol per als Heat de Miami en la seva primera participació en una sèrie final. L'equip de Pat Riley ha estat capaç de capgirar un 2- 0 en contra amb 4 victòries consecutives, i d'aquesta manera tancar amb les crítiques que havien rebut alguns dels jugadors més importants de l'equip.


Dwayne Wade ha tornat a ser el millor aquesta matinada al sisè partit. Ha aconseguit 36 punts i 10 rebots, i ha estat escollit com el jugador més valuós de la final. El jugador de 24 anys, de qui diuen que pot ser el nou Michael Jordan, ha aconseguit una mitjana de 35 punts al "play-off" final.


Els Heat han sabut arribar en la millor forma als "play-off" després d'una primera fase de temporada molt irregular, amb problemes de lesionats. O'Neal, per exemple, s'ha perdut 18 partits aquesta temporada.


A Dallas no hi hagut xiulets per a Miami, però sí per a David Stern. Els aficionats dels Mavericks han escridassat el comissionat de l'NBA perquè han considerat que ha afavorit els Heat amb algunes decisions i sancions a jugadors de Dallas.